Keresés eredménye

Halálos villámcsapás a Tátrában

Június 29-én villámcsapás ért egy turistát a Zakopane felett magasodó Giewonton, a hegy tetején lévő kereszttől néhány méterre. A túrázó életét nem tudták megmenteni.

2022.06.30.

A tátrai teherhordók munkája ma is nélkülözhetetlen

Aki túrázott már legalább egyszer a Magas-Tátrában, bizonyára összefutott az elképesztő terheket cipelő tátrai teherhordókkal. Gondoltátok volna, hogy köztük vannak nyugdíjaskorú serpák is, akik ma is rendszeresen visznek fel ellátmányt a menedékházaknak?

2021.12.10.

60 kg szemetet szedtek ki a tátrai tavakból

A Tátrában minden évben megszervezik a magashegyi tavak tisztítását, amely során búvárok szedik össze a tómedrekben talált oda nem illő tárgyakat. A legtöbb szemetet idén is a Csorba-tóból hozták fel.

2021.12.08.

Elindult a nyári szezon a Tátrában

Június 15-től ismét neki lehet vágni a Tátra szlovák oldalán futó, magasabban fekvő turistautaknak. A hó, a jegesedés, illetve az időjárási viszonyok miatt azonban nem árt az óvatosság.

2021.06.15.

Minden, amit eddig nem tudtál a medvékről

Ma már nem meglepő, ha évente néhányszor felbukkan egy-egy medve Magyarországon is. Ezek a példányok Szlovákiából kóborolnak át hozzánk, ezért lehetnek számunka is érdekesek az ottani populációval kapcsolatos információk. Íme, egy kis betekintés a medvék életébe egy szlovák szakértő segítségével.

2021.03.11.