Ezek a világ legviccesebb állatfotói

Egy drótkötélen ücsörgő majom lett a The Comedy Wildlife Photography Awards pályázat 2021-es nyertese.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Arthur Trevino / The Comedy Wildlife Photography Awards 2021
2021. november 17.

Egy drótkötélen ücsörgő majom lett a The Comedy Wildlife Photography Awards pályázat 2021-es nyertese.

November 16-án hirdették ki az idei a The Comedy Wildlife Photography Awards pályázat nyerteseit. A döntőbe végül 42 kép került be, köztük Kránitz Roland, magyar természetfotós két alkotása is. Mindkét képén ürgék szerepelnek, csakúgy, mint a tavalyi döntős fotóján, amely végül megnyerte a közönségszavazást.

Idén sajnos nem sikerült ez a bravúr, de az „ajánlott top10”-be így is bekerült az egyik ürgés képe, ami óriási szó, hiszen a világ minden tájáról több ezer fotó érkezett 2021-es pályázatra is. További jó hír, hogy egy másik honfitársunk, Mechart Pál kukucskáló medvés képét is beválogatta a zsűri a legjobb tíz közé.

Az abszolút győztes végül Ken Jensen Ouch! című képe lett, amely Kínában készült és egy meglehetősen kényelmetlen helyzetben kapott el egy majmot. A közönség John Speirs őszi galambját értékelte a legjobbnak. Az alábbi képre kattintva derülhetünk a nyertes fotókon.

A videós kategória győztese Rahul Lakhmani lett, és egy balul sikerült landolást örökített meg, címe: A legjobb barát ölelése, a lezárások után


Nemes cél a pályázat mögött

Idén hetedik alkalommal hirdették meg a The Comedy Wildlife Photography Awards pályázatot, amelyre a világ minden tájáról várták amatőr és profi fotósok munkáit. Olyan vadon élő állatokról készült fotókat, amelyek valamilyen vicces pillanatot örökítenek meg. A pályázat szervezőinek célja pedig nem más, mint hogy a képek segítségével hozzák közelebb az emberekhez a természetet és a Föld oly törékeny élővilágát. Az alapgondolat az, hogy ha megismerjük ezeket az állatokat, akkor bizonyára jobban is vigyázunk majd rájuk, és az élőhelyeiket is nagyobb odaadással fogjuk megóvni.

Ezen felül minden évben egy konkrét szervezetet is lehet támogatni, egyrészt a pályázara befolyt összeg egy részét nekik utalják a szervezők, másrészt lehetőség van közvetlenül is támogatni a szervezetet. Idén a Save Wild Orangutans-t választották, amelynek küldetése az indonéziai Nyugat-Kalimantanban, a Gunung Palung Nemzeti Parkban és környékén élő orangutánpopulációk védelme és az itteni erdők biológiai sokféleségének megőrzése.


Cikkajánló