Ezért érdemes elhanyagolni a fűnyírást

Csodát láthatsz a kertedben, ha legalább egy darabig hagyod pihenni a fűnyírót.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép - Illusztráció)
Forrás:
Virágjárók
méhlegelők Facebook-csoport
2023. május 25.

Csodát láthatsz a kertedben, ha legalább egy darabig hagyod pihenni a fűnyírót.

Ha valamikor, hát ilyenkor, májusban nagyon is érdemes elbliccelni a fűnyírást. Sokat tehetsz ezzel a veszélyben lévő beporzókért, mert nagyobb életteret, több táplálékot biztosíthatsz nekik most, amikor igazán beindultak a virágok.

Azt tudtad, hogy a magasabbra hagyott fű hűsíti a talajt és a környezetét? Locsolni sem kell annyit, nem égnek ki a növények, és több széndioxidot nyelnek el.

Ráadásul egy nem háborgatott helyen sokféle vadvirág, akár védett növény is megjelenhet. Ezek minél többfélék, annál többféle faj találhat élelmet és menedéket magának köztük.

Opció lehet az is, hogy legalább egy részét meghagyod a kertednek nyíratlanul, így össze lehet hasonlítani a két területet, de akár ösvényeket is vághatsz.

Ha felkeltette az érdeklődésed a téma, érdemes csatlakozni A VIRÁGjárók, MÉHlegelők Facebook-csoporthoz, ahol csoda szép vágatlan kerteket, vadvirágokat nézegethetsz, és te is megoszthatod a tapasztalataidat a tagokkal.

A fővárosban is folytatódik a Vadvirágos Budapest program, amelynek keretében már 44 helyszínen, a tavalyihoz képest 0,6 hektárral nagyobb területen, összesen 30,4 hektáron lesznek olyan gyepek, amelyeken csak ritkábban, évente 1-2-szer kaszálnak.

Cikkajánló