Fedezd fel a Vizek Városát – a vízről

Rendhagyó városnéző vízitúra keretében ismerheted meg Győr városát az ősz elején.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Abelovszky Tamás (kiemelt kép)
2022. augusztus 9.

Rendhagyó városnéző vízitúra keretében ismerheted meg Győr városát az ősz elején.

Győr köztudottan a vizek városa, így szinte magától adódik az ötlet, hogy egy nagy szabadidős rendezvény egyszerre népszerűsítse a vízi túrázást és a város szépségét. Igazából az a furcsa, hogy ez csak most jutott eszébe valakinek…

A 2022. szeptember 10-én megrendezésre kerülő Győri Vízicsillag elnevezésű városnéző vízitúrán szinte bármilyen, izomerővel (evezővel, vagy emberi erővel és áttételes hajtóművel) hajtott hajóval részt lehet venni. Lehet az ladik, csónak, kajak, kenu, evezős, sárkányhajó, SUP és egy- vagy többtestű, emberi erős hajtóműves (csavarcsónak, előre-evezős vagy pedálműves) hajó is. A részvétel azonban strandcsónakkal, vízibiciklivel, vitorlással vagy vitorlával segített hajtású hajóval a vízfelület adottságai miatt nem megengedett.

A 2021-es induló rendezvény után idén jóval több résztvevőt várnak a civil szervezők. Az Aranypartról induló, a Mosoni-Duna és a Rába belvárosi szakaszát bejáró, mintegy 9 kilométeres túra során nem a verseny a lényeg (nincs is időmérés), hanem az, hogy a lendületesen sikló vízi járművekből feltárul Győr belvárosának vízparti arculata, a szombat délutáni korzó, míg a partokon nézelődők a résztvevők örömének lehetnek részesei.

A nevezési díj a biztonságos lebonyolítást segíti elő. Bővebb információ és nevezés ezen a linken.

Cikkajánló