Felejthetetlen élmény a tolnai erdőn

Nemcsak a Gemenci erdőt érdemes becélozni, ha Tolna megyébe terveztek túrát! Annafürdő gyönyörű és csodás meglepetéseket tartogat!

Szerző:
Gyulaj Zrt.
Fotó:
Furák Zoltán
2013. szeptember 5.

Nemcsak a Gemenci erdőt érdemes becélozni, ha Tolna megyébe terveztek túrát! Annafürdő gyönyörű és csodás meglepetéseket tartogat!

 

 

Hasznos információk

o Annafürdő hírnevét Apponyi családnak köszönheti, mint a település több más nevezetessége is. A hagyomány szerint a gróf felesége Pajacsevich Teréz grófnő reumás betegségben szenvedett. A grófnő kezeltetését férje Lengyelen a kastély közelében kívánta megoldani.

 

Erre volt alkalmas a mai napig itt működő forrás. Ezért a forrás közelében ami mamár „Annaforrás”-ként ismert gőzfürdőt létesített.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét szerveznek őszi túrákat a szarvasbőgéstől hangos csodás tolnai erdőbe. Szeptember 7-én a lemenő nap fényében sétálhatunk és élvezhetjük az erdő nyugalmát. A séta fáradalmait kemencében sült langallóval és gyógyteák kóstolásával pihenhetjük ki az Ökoháznál, amely önmagában is különleges hely.
 

Itt megismerkedhetünk a hagyományos kisparaszti gazdálkodással és szemügyre vehetünk egy mai modern környezetbarát megoldásokkal épült parasztházat.

Ha ezt választjátok családi programnak a hétvégére, ne felejtsétek otthon a harmatos fűnek leginkább ellenálló lábbeliteket és kényelmes túraruházatban érkezzetek!


 

 

 

információk
Kép
A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges! 

ELÉRHETŐSÉGEK:
Kertai László, tel.: +36 (30) 947-08-98,
honlap, e-mail

HELYSZÍN:
Turisztikai és Természetismereti Központ,
Szentkúti kunyhó-Ökoház
(GPS: É 46° 24' 44,94" K 18° 20' 06,15")
 


 

Cikkajánló