Gasztro

Forró puncs

A bécsi adventek elengedhetetlen kelléke, a harmonikus ízű, lélekmelengető ital. Most mi is megpróbálkozhatunk az elkészítésével és termoszba töltve könnyedén szerezhetünk túratársainknak kellemes perceket, ha egy pihenő alatt megkínáljuk őket.

Szerző:
Nyersné Vajda Márta
Fotó:
Nyersné Vajda Márta
2013. december 12.

A bécsi adventek elengedhetetlen kelléke, a harmonikus ízű, lélekmelengető ital. Most mi is megpróbálkozhatunk az elkészítésével és termoszba töltve könnyedén szerezhetünk túratársainknak kellemes perceket, ha egy pihenő alatt megkínáljuk őket.

Karácsonyi puncs:

Szárított fűszer hozzáadása nélkül is illatos szív- és lélekmelengető ital - nemcsak karácsonyra! 4 személy részére, könnyedén, mindössze 15 perc alatt elkészíthető. 

 

 

HOZZÁVALÓK:
7 dl édes vörösbor
3 dl gyümölcstea
4 ek barna nádcukor
1 cs vaníliáscukor
2 dl minőségi rum
4 citromfű bóbita
1 citrom
2 narancs

Készítsük el a gyümölcsteát, közben a citromot és narancsokat alaposan súroljuk meg. Az egyik narancsnak reszeljük le a héját, szórjuk a teába. Öntsük a bort, a rumot és a cukrokat is hozzá, oldódásig keverjük el, majd facsarjuk bele a citrom-, ill. a héj nélküli narancs levét.

 

Melegítsük fel, de ne forraljuk, közben a maradék narancsot vágjuk karikára. A forró puncsot hőálló poharakba szűrjük, narancskarikával és citromfűvel díszítjük.

Cikkajánló