Keresés eredménye

Eperfa – Hajdanán becsülték, ma mellőzik

Volt olyan idő, amikor az eperfákat akkora becsben tartották, hogy 25 pálcaütés is járhatott annak, aki kivágott belőlük egyet is. A fekete, fehér vagy rózsaszín gyümölcsű fehér eperfa és a sötétpiros gyümölcsű fekete eperfa egyaránt bőtermő, zamatos gyümölcsük és levelük pedig sokféleképpen felhasználható.

2021.06.28.

Az erdők zamatos ajándéka – Receptek szamócával

Májusban már kezdenek érni a hazai erdők talán legzamatosabb és legillatosabb gyümölcsei, a szamócák. Több fajukat is ízlelgethetjük ilyenkor frissen, de a szerencsések és kitartóak, no meg a jó derékkal rendelkezők akár annyi apró gyümölcsöt is gyűjthetnek, hogy otthoni finomságok is készülhetnek belőle.

2021.05.07.

Elő a legjobb medvehagymás recepteddel!

Az idei medvehagymaszezon örömére receptversenyt rendez a Turista Magazin. Melyik a család kedvenc medvehagymás étele? Küldd el nekünk a receptet egy fotó kíséretében, és pályázz a nyereményekre!

2021.03.08.

Szavazz a legjobb medvehagymás receptre!

A medvehagymaszezon alkalmából arra buzdítottunk titeket, hogy küldjétek el a kedvenc medvehagymás ételetek receptjét, most pedig itt az idő, hogy a beérkezettek közül kiválasszátok azt, amelytől a legjobban összefut a nyál a szátokban.

2016.04.13.

Farsang farkának fánkjai

A nagyböjt előtti időszak kultikus süteményét mutatjuk be rovatunkban. A szalagos fánkot mindenki ismeri, de a mutatós rózsafánkot és ropogós csörögefánkot már csak az elvetemültebbek. Egyszerű és időtakarékos, mert a kétféle süti egy tésztából készül.

2014.02.21.

Parasztreggeli

Túrák előtti kiadós reggeli, de sietős ebédként, kényelmes vacsoraként is fogyaszthatjuk. Télen aromás, forró tea, forralt bor és puha kenyér társaságában feledhetetlen élmény. Kulcsosházba való gasztronómiai remekmű!

2014.01.21.

Kocsonya, béka nélkül

A miskolci béka - a mondás szerint - csak pislogott a kocsonyában, de vendégeink is csak pislognak majd, ha egy igazán jó kocsonyával kínáljuk őket.

2013.12.31.

Forró puncs

A bécsi adventek elengedhetetlen kelléke, a harmonikus ízű, lélekmelengető ital. Most mi is megpróbálkozhatunk az elkészítésével és termoszba töltve könnyedén szerezhetünk túratársainknak kellemes perceket, ha egy pihenő alatt megkínáljuk őket.

2013.12.12.

HIDEGBEN MELENGETŐ FORRALT BOROZÁS

A téli, hideg szezon egyik kedvenc itala a forralt bor. Könnyű házilag is készíteni, csak pár dologra kell odafigyelnünk. Az, hogy vörösből vagy fehérből lehet, megosztja az embereket... mi a vöröset szeretjük.

2012.12.03.