Garancsi Istvánt is elérte az Ice Bucket Challenge

A Magyar Természetjáró Szövetség elnökét Szima Gábor, a DVSC elnöke hívta ki. Garancsi István felajánlása nem hétköznapi, kéktúrázásra kívánja ösztönözni az iskolásokat.

Szerző:
MTSZ
Fotó:
vidi.hu
2014. augusztus 28.

A Magyar Természetjáró Szövetség elnökét Szima Gábor, a DVSC elnöke hívta ki. Garancsi István felajánlása nem hétköznapi, kéktúrázásra kívánja ösztönözni az iskolásokat.

Garancsi Istvánt is elérte a jeges vizes kihívás, az Ice Bucket Challange, ugyanis Szima Gábor, a DVSC elnöke kihívta őt. Garancsi István a kihívást elfogadja, azzal, hogy önmaga jeges vízzel való leöntése helyett, a nemes célt figyelembe véve, az adományozást választja, és 500 darab ORSZÁGOS KÉKTÚRA igazolófüzetet megvásárol, és oktatási intézményekbe eljuttat, általános és középiskolás tanulók részére.

 

Az MTSZ elnöke további konkrét személyek kihívása helyett szeretne mindenkit arra ösztönözni, hogy lehetőségeihez mérten a rászorulók részére történő adakozás szükségességét mindig - az épp aktuális trendektől, kampányoktól függetlenül is - tartsa szem előtt.

 

 

Garancsi István munka közben

 

Gyermek Kéktúra
A Magyar Természetjáró Szövetség a 6-14 éves korosztály részére 9 tájegységre bontott 300 kilométernyi csökkentett távolságú, úgynevezett Gyermek Kéktúrát (GYKT) ír ki.


A tájegységek a következők:

 

1. Kőszeg - Kemeneshát
2. Balaton-felvidék
3. Bakony
4. Vértes - Gerecse
5. Pilis - Budai-hegység
6. Börzsöny - Cserhát
7. Mátra
8. Bükk - Aggteleki-hegység
9. Cserehát - Zempléni-hegység

 

Korlátozás:
Amennyiben a GYKT résztvevői egy-egy tájegységen belül legalább 50 km-t tettek meg, teljesítményükért elnyerhetik a Gyermek Kéktúra tájegységi jel­vényt. Ha a végigjárt útvonalak hossza eléri a 300 km-t, nevezettek kiérdemlik a GYKT jelvényt is.

 

Csoportok szervezése és vezetése címén 6 fő fiatal kísérőjeként egy-egy felnőtt is megkaphatja a fenti jelvényeket. (Jelvények árának térítése a 7. pontban leírtak szerint.)


Tájegységenként - függetlenül a megtett kilométerek számától - csak egy jelvény adható ki. Ugyanez érvényes a GYKT jelvényre is.


A GYKT keretében teljesített utak beszámítanak az OKT követelményeibe.


A teljesítés igazolása ugyanúgy történik, mint az OKT-nál.

Igazolás módja:
Igazolófüzettel
Bélyegzőkkel

 
 

 

Kapcsolódó cikkünk:

Börzsönyt járó kis „MÁSFÉLMILLIÓSOK”
www.kektura.hu
 

Cikkajánló