Gumicsizmában hódították meg a Tengerszem-csúcsot

Az ukrán turistacsoport tagjai szigetelő szalaggal körbetekert gumicsizmában, munkáskesztyűben és betonvasból készült jégcsákánnyal vágtak neki a kalandnak.

Szerző:
Forrás: magas-tatra.info
Fotó:
gazetakrakowska.pl
2019. február 21.

Az ukrán turistacsoport tagjai szigetelő szalaggal körbetekert gumicsizmában, munkáskesztyűben és betonvasból készült jégcsákánnyal vágtak neki a kalandnak.

Talán még sosem jutottak fel olyan turisták a Lengyel-Tátra legmagasabb csúcsára, akikkel a szemtanúk február 17-én találkoztak a 2499 méteres Tengerszem-csúcson (Rysy) - írja a magas-tatra.info.

 

 

 

A csapattal többen is találkoztak aznap, volt, aki nem akarta elhinni, amit lát, ezért le is fotózta őket. „A gumicsizmájukat ezüst színű szigetelőszalaggal tekerték körbe, hogy nem jusson bele a hó. A hágóvasként használt ékeket műanyag gyorskötözőkkel erősítették a csizmájukra, a jégcsákányként használt eszközük pedig az építkezéseknél használt betonvasból készült” - mesélte a fényképeket készítő turista. A gumicsizmás csoport tagjai el is érték a csúcsot, onnan pedig egy jó részen fenéken csúszva haladtak lefelé a szemtanúk szerint.

 

Jobb oldalon az ukrán csapat jégcsákánya


A lengyel weboldalakon sokan hozzászóltak az esethez, és többen is megjegyezték, hogy bár az ukránok felszerelése nem volt a legkorszerűbb, de legalább azzal tisztában voltak, hogy ez hasznos lehet számukra, ami sokkal jobb annál, mint amikor a turisták tömegei mindenféle felszerelés nélkül indulnak a Tengerszem-csúcs meghódítására - emelte ki a magas-tatra.info.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Házi macskába botlott a hegymászó Lengyelország legmagasabb csúcsán

Séta a Magas-Tátra fővárosában
Medvék miatt zártak le három barlangot a Tátrában

Megnyitott a világ legnagyobb hólabirintusa

Cikkajánló