Három magyar öt képpel a legjobbak között

Átadták a legjobb természetfotósainak járó díjakat Londonban, ahol idén is remekül szerepeltek a magyarok a világ legrangosabb versenyén, a BBC Wildlife Photographer of the Year-en.

Szerző:
Farkas Alexandra - Dabis Balázs Silvius
Fotó:
Natural History Museum - Farkas Alexandra - Rober Glez. García
2016. október 19.

Átadták a legjobb természetfotósainak járó díjakat Londonban, ahol idén is remekül szerepeltek a magyarok a világ legrangosabb versenyén, a BBC Wildlife Photographer of the Year-en.

Bár Máté Bencének, Potyó Imrének és Selmeczi Dánielnek 2016-ban nem sikerült megnyerniük kategóriájuk díjait, de az mindenképpen óriási sikerként könyvelhető el, hogy a képeiket a legjobbak közé választották.

 

A díjátadó ünnepség helyszíne

 

A Natural History Museumban megrendezett díjátadó gálán elhangzott: a verseny fő üzenete, hogy az alkotók képeikkel a föld rendkívül változatos elővilágára hívják fel az emberek figyelmét, és figyelmeztessenek a bioszféra sérülékenységére és környezetünk védelmének fontosságára.

 

A magyar természetfotósok asztala

 

A legjobb képekből összeválogatott kiállítás a világ 60 országába jut majd el a következő hetekben, köztük a legjobbak közé válogatott magyar természetfotósok felvételeivel.

 


A világ legjobb természetfotósa idén az amerikai Tim Laman lett ezzel a fotóval

 

Az év ifjú természetfotósa (Gideon Knight) ezzel a képével nyerte meg a fődíját

 

Az 52. alkalommal megrendezett BBC Wildlife Photographer of the Year versenyre idén 50 000 képet küldtek be a világ minden pontjáról, így különösen nehéz dolga lehetett a zsűrinek, amelynek tagjai között most szerepelt a Norvégiában élő magyar természetfotós, Haarberg Orsolya is. 

 

 Potyó Imre idén két, dunavirágzáskor elcsípett remek felvétellel vett részt a rangos versenyen. Csillagtánc című képe a gerinctelenek kategóriában,...

 

...míg a Kérészgejzír az impressziók kategóriában jutott a legjobbak közé.

 

Selmeczi Dániel ezzel a csodás hangulatú és perspektívájú fényképpel szerepelt a verseny fekete-fehér kategóriájában. A felvétel Dél-Afrikában készült, ahol a magyar fotós egy hetet töltött, de csak 15 percig tudott fényképezni. A delfinek szardíniákat terelgetnek, amelyeket közül néha megesznek egyet-egyet.

 

Máté Bence egyik tragikusan sokatmondó képe a díjátadót követően megnyílt kiállításon

 

Szívből gratulálunk a magyar természetfotósoknak!

Kapcsolódó cikkek:

Fókuszban a természet címmel a Turista Magazin portrésorozatot készít a legjobb magyar természetfotósokról

Cikkajánló