Hat év után ismét különvonat indul Mahócára - FRISSÍTVE!

Mentesítő járatot is indítanak, mert a meghirdetett program iránt minden várakozást felülmúló érdeklődés mutatkozik, a két járatpárra már két héttel a tervezett indulás előtt minden hely elkelt.

Szerző:
Jakóts Ádám
jakadam.hu
Fotó:
Jakóts Ádám
2014. október 9.

Mentesítő járatot is indítanak, mert a meghirdetett program iránt minden várakozást felülmúló érdeklődés mutatkozik, a két járatpárra már két héttel a tervezett indulás előtt minden hely elkelt.

Az erdészeti társaságnál azt szeretnék, hogy senki ne maradjon le erről a különleges vonatozásról. Ezért október 26-án, vasárnap, mentesítő különvonat indul Miskolc-Dorottya utca állomásról Mahócára, és vissza.

 

Az Északerdő Zrt. az októberi hosszú hétvége szombatján különvonatot indít a Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatok által nem érintett Parasznyai szárnyvonalára, méghozzá immár egészen Mahóca állomásig. A színpompás őszi gúnyába öltözött Bükk erdeiben zakatoló szerelvény több, mint hat év üzemszünet után az első személyvonat, ami ismét eljut a vonal végpontjáig.

Október 25-én két alkalommal is indul majd különvonat Miskolc-Dorottya utca állomásról Mahócára, a vasútfényképezés szerelmeseit pedig fotósvonat várja. A kisvasutat kedvelők számára alighanem önmagában is hatalmas élményt jelent majd, hogy ismét utazhatnak a szárnyvonal teljes hosszán, de a leendő utasoknak ezen felül további érdekes programokat kínálnak Mahóca - Varbó környékén.

 

 

Andókút

 

A kedvezményes jegyek igénylésének határideje: 2014. október 23. 23:59
Jelentkezés/információ: kisvasut@eszakerdo.hu

 

Budapesti vagy, de szívesen részt vennél a programon? A Mahócára induló különvonatos utazás iránt érdeklődő budapesti, vagy Budapest környéki vendégeknek egy különleges utazási lehetőséget biztosítanak: legalább 25 fő előzetes jelentkezése esetén (kisvasut@eszakerdo.hu) egy veterán Ikarus 311-es típusú nosztalgia autóbusz indul Budapestről Miskolcra (a program végeztével a jármű visszaszállítja az utasokat). A korhűen felújított autóbusz a nem mindennapi utazási élményen túl kiváló fotótémát nyújt majd a kisvonat szerelvénye mellett is.

 

Az autóbuszon való utazás díja a Budapest - Miskolc - Budapest útra egységesen 6000 Ft,-/fő.
Indulás: 5:30, Budapest, Hősök tere, Műcsarnok mellett
Hazaút: 17:45, Miskolc
Érkezés: 21:15, Budapest, Hősök tere

 

A vezetett és egyéni programlehetőségek itt találhatók. A vonatok menetrendjét és a részvételi díjakat szintén ezen az oldalon tudod megnézni.

 

 

Egy korábbi különvonat az őszi erdőben

 

A szervezők ezeket az adatokat kérik a jelentkezéskor
- A jelentkezők pontos száma, megjelölve, hogy felnőtt-, vagy gyermekjegyre jogosult-e az illető;
melyik vonattal szeretnél Miskolcról Mahócára, ill. Mahócáról Miskolcra utazni,
- Részt kívánsz-e venni a fotósvonaton,
- Jelentkezel-e a Budapestről induló nosztalgia autóbuszra,
- Részt kívánsz-e venni a mahócai ménes bemutatásán,
- Szeretnél-e ellátogatni a varbói Kalandparkba

 

Cikkajánló