Hétvégén rali lesz a Bakonyban, több túraútvonalat is lezárnak

Rali-Európa-bajnokságot rendeznek április 13-14-én a Bakonyban. A verseny miatt Tés – Római fürdő – Bakonynána – Jásd közelében népszerű túraútvonalakat is érintenek a lezárások. Mutatjuk, mely helyeket és útvonalakat kerüld el!

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock
2024. április 10.

Rali-Európa-bajnokságot rendeznek április 13-14-én a Bakonyban. A verseny miatt Tés – Római fürdő – Bakonynána – Jásd közelében népszerű túraútvonalakat is érintenek a lezárások. Mutatjuk, mely helyeket és útvonalakat kerüld el!

Rali-Európa-bajnokság lesz április második hétvégéjén a Bakonyban. Emiatt több, kedvelt túraútvonalat is lezárnak. Az esemény programjában szerepel a Tés – Római fürdő – Jásd – Bakonynána útszakasz, emiatt több, kedvelt túraútvonalat is lezárnak.

Az Agár-tető közelében április 13-án, szombaton az alábbi turistautak nem látogathatók raliverseny miatt:

  • Hegyesd mellett a zöld tanösvény jelzés.
  • A piros jelzés (az Agár-tető alatt) a Csizmadiatanya és a nyirádi bekötőút (7317-es út) között.

A Római fürdő közelében a Kéktúra és egyéb turistaútszakaszok is érintettek április 14-én, vasárnap.

  • Reggel 7:00-tól este 19:00-ig raliverseny miatt nem járhatók az alábbi turistaútvonalak:
  • Az Országos Kéktúra kék jelzése Tés és Jásd között. (Javasolt kerülőút: a Csőszpuszta mellett kezdődő kék kereszt jelzés, majd a Gaja patak túloldalán a 82111-es út Jásdig.)
  • A piros tanösvény jelzés (Tési bükkös erdőismereti tanösvény) a Széchenyi Zsigmond-kilátó és a Csepegő-árok (3. állomás) között.
  • A kék háromszög jelzés a Kéktúra és a Széchényi Zsigmond-kilátó között.
  • A piros jelzés Tés és Bakonynána között (a piros tanösvény jelzéssel közös szakaszán).
  • A kék kereszt és a kék tanösvény (Csengő-Bongó tanösvény) jelzés Bakonynána mellett.
  • A Széchenyi Zsigmond-kilátó nézői pont, amit a raliverseny ideje alatt a nézők használnak, ezért aznap nem látogatható.

A szervezők arra kérik a kirándulókat, hogy az érintett térségben fokozott figyelemmel túrázzanak, és mindenképpen használjak pórázt, ha kutyával vannak (amiről ugye tudjuk, hogy amúgy is kötelező), nehogy megrémüljön az állat a versenyautó hangjától. Aki mégis erre a területre tervez kirándulni a hétvégén, az számítson nagyobb zajra, de talán jobb, ha április 13-14-én elkerüli a Keleti-Bakonyt.

A korlátozással érintett útszakaszt ezen a térképen nézheted meg.

Cikkajánló