Hideglelés Magyarország legmagasabban fekvő bivakszállásán

Ha nem ijedsz meg a hidegtől és a nomád körülményektől, akkor a következő három hónapban egyedülálló élményekkel és nem mellesleg egy profi hálózsákkal, valamint hátizsákkal lehetsz gazdagabb.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Tassy Márk
2015. december 1.

Ha nem ijedsz meg a hidegtől és a nomád körülményektől, akkor a következő három hónapban egyedülálló élményekkel és nem mellesleg egy profi hálózsákkal, valamint hátizsákkal lehetsz gazdagabb.

Szeptember közepén adták át hazánk legmagasabban fekvő kilátóját, a Péter hegyesén álló felújított Galya-kilátót, amelynek tetején három bivakszállást is kialakítottak. A vasbeton cellák hangulatát színes ablakok és kerek fémajtó dobja fel, némi hobbitfalvai hangulatot adva a szállásoknak. A puritán kialakítás azonban ne tévesszen meg senkit, mert puha ágy és fűtött fürdőszoba ugyan nem várja a vendégeket, van viszont áram és wifi, ami egy bivakszállás esetében fényűző luxusnak számít.

A Galyatető Turistacentrum által működtetett kilátó egész évben várja a vendégeket, ám a következő három hónapban értékes ajándékokat nyerhetnek azok, akik nem ijednek meg a hidegtől. Ehhez nem kell mást tenni, mint legalább egy éjszakát eltölteni a kilátó három bivakszállásának egyikében december 1 és 2016 február 29 között. A játék fődíját, a Deuter Aircontact 55+10L típusú hátizsákot az nyeri a Tengerszem túrafelszerelés és túrabolt jóvoltából, aki a leghidegebb körülmények között aludt odafent a játék ideje alatt. A fődíj mellett miden hónapban egy-egy Deuter Exosphere -4 hálózsákot is nyerhet az, aki az adott hónapban kifogja a leghidegebb éjszakát a kilátóban.

 

Így vehetsz részt a játékban!
Kép
Menj fel a Galya-kilátó oldalára, foglalj a bivakszállások egyikében legalább egy éjszakát, és bízzál benne, hogy nálad mutatja a legalacsonyabb értéket a szobába szerelt hőmérő, amelyet reggel 7 kor olvasnak le a turistacentrum munkatársai. A foglalás visszaigazolásánál írd meg a levélben, hogy részt szeretnél venni a játékban. Havonta az nyeri a hálózsákot, akinél az adott hónapban a legalacsonyabb értéket mutatta a hőmérő (ha többen alszotok a szálláson, akkor sorsolás útján dől el a hálózsák sorsa), míg a fődíjat, a Deuter hátizsákot az viheti haza, aki a tél folyamán a leghidegebb éjszakát töltötte a Galya-kilátóban. A játékszabályzatot itt tudod elolvasni, a játékhoz szükséges felelősségvállalási nyilatkozatot pedig itt találod.
 

 

 

<p><a href="https://vimeo.com/129670980">GALYATTRACKCIÓ</a> from <a href="https://vimeo.com/user16585756">Turistamagazin</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Cikkajánló