Idén is elindult a Magyarország 365 fotópályázat

Amatőr és profi fotósok három kategóriában küldhetik be a képeiket október 18-ig.

Szerző:
Turista Magazin
2021. szeptember 9.

Amatőr és profi fotósok három kategóriában küldhetik be a képeiket október 18-ig.

A Magyarország 365 nevű pályázat célja hazai ismert vagy ismeretlen tájaink, építészetünk, közösségeink bemutatása. Kiadónk, a Magyar Természetjáró Szövetség ebben az évben is csatlakozott a kormány kezdeményezéséhez, csakúgy, mint a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

A fotókat három kategóriában várják: természet és táj, épített és tárgyi örökség, illetve életképek. Pályázni 2021. január 1. után készült képekkel lehet. Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük és korábbi pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, amelyek egyedi fotók vagy legfeljebb 10 képből álló sorozatok lehetnek. A pályázatokat – regisztrációt követően – szeptember 4-től október 18-ig elektronikusan lehet feltölteni a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon.

Az öttagú szakmai zsűri mindhárom kategóriában három díjat oszt ki: az első helyezett 1 millió forintot, a második 500 ezret, a harmadik pedig 300 ezer forintot kap, valamint internetes szavazás alapján minden kategóriában kiosztanak egy-egy közönségdíjat is, ezek értéke 1 millió forint.

A nevezés részletes feltételeiről és a pályázatról bővebben a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon lehet olvasni.

Cikkajánló