Idén is lesz Virágos Magyarország

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Virágos Magyarország szervezői meghirdették a 2017-es versenyt. Május 15-ig lehet jelentkezni.

Szerző:
turizmus.com
Fotó:
viragosmagyarorszag.itthon.hu
facebook.com//viragosmagyarorszag
2017. április 11.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Virágos Magyarország szervezői meghirdették a 2017-es versenyt. Május 15-ig lehet jelentkezni.

A Virágos Magyarország verseny 1994 óta borítja virágba a fél országot. Több száz település részvételével évente közel hárommillió embert mozgat meg. A verseny különlegessége abban rejlik, hogy motiválja a helyi közösségek tagjait az összefogásra és a közös munkára, ami által a lehető legszebbé tehetik a környezetüket.

 


Idén több újítással is készülnek a szervezők. Elindult például a verseny saját közösségi médiaplatformja (facebook.com/viragosmagyarorszag, instagram.com/viragosmagyarorszag), hogy a vonzó, látványos posztok, a verseny és a pályázatok híre minél több emberhez eljusson. Követni lehet majd, hogy melyik település hol tart a készülődésben, milyen kreatív, illetve inspiráló ötleteket vetnek be, továbbá, hogy hogyan dolgozik a zsűri. Ezen kívül a megszokott díjak mellé az MTÜ alapított egy újat is - „A legvirágosabb úti cél” -, melyre bárki szavazhat majd a Facebookon.

 


A verseny céljai között szerepel a vonzóbb, kulturáltabb országkép kialakítása, az életminőség javítása a lehető legtöbb városban és faluban, a természeti és építészeti örökség megőrzése és gyarapítása, hosszútávon pedig a magyar turizmus és gazdaság erősítése.


A két fődíjas (az egyik város, a másik falu kategóriában) minden évben a nemzetközi Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen is jó hírét viszi Magyarországnak. Idén Kaposvár és Tihany - a tavalyi nyertesek, akik az áprilisi sajtótájékoztatón mutatták be, miként készülnek fel a külföldi zsűri fogadására - vesznek majd részt a június 30-ai nívós megmérettetésen.

 


Az esemény weboldalán díjmentesen lehet jelentkezni május 15-ig. Öt kategóriában lehet indulni: kis falu, nagy falu, kis város, nagyváros, budapesti kerület. A versenyre való felkészülés jár némi költséggel, viszont a résztvevőket kárpótolja majd az MTÜ nekik szentelt kiemelt marketingaktivitása. A díjkiosztóra novemberben kerül sor. Ekkor az is kiderül, ki képviseli hazánkat jövőre a nemzetközi versenyben.


Kapcsolódó cikkeink:

Kétszáznál több település borul virágba itthon

Újra startol a virágos Magyarországért verseny

Cikkajánló