Idén is minden elsötétül egy órára

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem legnagyobb civil megmozdulására, a Föld Órájára, tizedik alkalommal kerül sor március 19-én 20.30-kor. A központi lekapcsoló eseménynek a Müpa ad otthont.

Szerző:
WWF
Fotó:
Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft. (www.ddk.hu)
2016. február 23.

Az éghajlatváltozás elleni küzdelem legnagyobb civil megmozdulására, a Föld Órájára, tizedik alkalommal kerül sor március 19-én 20.30-kor. A központi lekapcsoló eseménynek a Müpa ad otthont.

A Föld Órája azzal a céllal született, hogy kormányokat, üzleti szereplőket, civil szervezeteket és több millió egyéni támogatót mozgósítson az éghajlatváltozás hatásainak megfékezésére. Mostanra olyan globális akcióvá nőtte ki magát, amelyben 172 országban mintegy 2,3 milliárd ember vesz részt.

 

Idén is elsötétül a Lánchíd és Buda vára is


Idén tizedik alkalommal, március 19-én, szombaton „kapcsolunk le” egy órára, hogy közösen világítsunk rá az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességére, és a figyelmet azokra a természeti értékekre irányítsuk, amelyek megóvásán az emberiség jövője múlik.

 

A Föld Órájához kapcsolódva a WWF munkatársai és a civilek a korábbi években már lezárták a Lánchidat, örömzenéltek a Mátyás-templom mellett, koncerteztek az A38 hajón, gyertyát öntöttek a Westend tetején, buliztak a Bálnában, illetve várost zöldítettek az egész országgal. Eközben évről évre kihívásokat tettek közzé Magyarország települései számára, amelyekkel a Föld Órája Fővárosa címért versenghettek. 2015-ben Vác nyerte el a kitüntetést. 

 

A WWF Föld Órája központi lekapcsoló eseményének idén a Müpa ad otthont. A kétnaposra tervezett színes programsorozat csúcspontjaként a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben Kocsis Zoltán vezényletével és Ingrid Fliter zongoraművész közreműködésével a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad koncertet, amely a lekapcsoláskor csökkentett kivilágítással csatlakozik majd az esemény szellemiségéhez.

 

Napközben bemutatkozik a WWF 14-16 éves fiataloknak szóló Zöld Generáció Programja és a Climate KIC Klímainnovációs Közössége is. Mellettük olyan hazai, fenntartható fejlesztéseket ismerhetnek meg a látogatók, amelyek már most megoldást kínálnak az éghajlatváltozás miatt fellépő veszélyekre, amilyen a vízhiány, az energiapazarlás vagy a méhek tömeges pusztulása.

 

Még több információ: www.foldoraja.hu

 

Kapcsolódó cikkeink:

Készüljünk fel az egyre melegebb telekre

Az utópiát vagy a disztópiát választod?

Egyre pazalóbban bánunk Földünk tartalékaival

 

 

Cikkajánló