Idén újra: Transzbükki átkelés

Ha lemaradtál a január végi Transzbükki átkelésről, nem kell csüggedned, idén ugyanis dupláznak a szervezők: a nagy érdeklődésre való tekintettel február 14-én megismétlik a túrát.

Szerző:
Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztály
Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
Fotó:
Gulyás Attila
Derzsi Elekes Andor
2015. február 11.

Ha lemaradtál a január végi Transzbükki átkelésről, nem kell csüggedned, idén ugyanis dupláznak a szervezők: a nagy érdeklődésre való tekintettel február 14-én megismétlik a túrát.

Nagyvisnyó, az indulás helyszíne

 

A január végi szakvezetett túraprogramot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a nagy érdeklődésre való tekintettel megismétli, ugyanazon az útvonalon és ugyanolyan feltételek mellett. A túra érdekessége, hogy az érintett terület természetvédelmi kezelője fokozottan védett, a látogatók elől elzárt területeken is végigkalauzolja a résztvevőket, akik közben a Bükk értékeiről, érdekességeiről és a természetvédelemről is hallanak előadásokat.

 

A program ismét Nagyvisnyóról indul és Felsőtárkányban ér véget. Nap közben két frissítőponton zsíros kenyérrel, teával és forralt borral várják a résztvevőket, akik a tervek szerint a túra végpontján egy kiadós vacsorával és jóféle egri borral zárják a napot.

 

 

Felsőtárkány

 

Találkozó: 2015. 02. 14. Nagyvisnyó, „ÁFÉSZ” megálló, 7.40-kor (Az egri buszpályaudvarról 6.45-kor indul helyközi járat Nagyvisnyóra.)

Az útvonal: Nagyvisnyó - Mála-bérc - Bálvány északi oldala - Csurgói erdészház - Fekete-sár - Körös-bérci-barlang - Őserdő - Vörös-kő - Vörös-kői-forrás - Stimecz-ház - Felsőtárkány
A szintemelkedés: 600 m
Az útvonal hossza: 22 km
A program ára: 3500 Ft, ami tartalmazza a nap közbeni étel/ital, a vacsora, az erdei vasút, a szakvezetés és a szervezés költségeit.
Jelentkezés: okoturisztika@bnpi.hu (név, életkor, e-mail cím és telefonszám megadásával), az 50 fős létszámkeret eléréséig, a beérkezés sorrendjében

 

A január végi V. Transzbükki átkelésről szóló beszámolóért látogasd meg a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapját!

Cikkajánló