Így készült a Turista Magazin májusi címlapja

Amikor először szóba került, hogy Sterczer Hilda lesz a májusi címlapunkon, rögtön tudtuk - és a magazinban megjelenő interjú is ezt indokolta -, hogy egy magaslaton vagy az oda felvezető úton fogjuk lencsevégre kapni. Nem indult könnyen, de annál jobb hangulatban telt a fotózás. Nézd meg az ott készült werkfotóinkat, és tudj meg néhány kulisszatitkot is!

Szerző:
TM
Fotó:
Pálvölgyi Krisztina
Tassy Márk
2016. április 23.

Amikor először szóba került, hogy Sterczer Hilda lesz a májusi címlapunkon, rögtön tudtuk - és a magazinban megjelenő interjú is ezt indokolta -, hogy egy magaslaton vagy az oda felvezető úton fogjuk lencsevégre kapni. Nem indult könnyen, de annál jobb hangulatban telt a fotózás. Nézd meg az ott készült werkfotóinkat, és tudj meg néhány kulisszatitkot is!

Szerencsére az egyik legjobb fotósunkat, Tassy Márkot (a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatóját) sikerült megnyerni a képek elkészítésére, akinek már több remek címlapot köszönhetünk. Mivel maga is rutinos sziklamászó, nem volt számára idegen az outdoor terep.

 

 

Könnyen találtunk szakmai segítséget is házon belül, így a Hópárduc feleségét jól bebiztosítva tudtuk megörökíteni mászás közben. Az akció időpontját volt kicsit nehezebb összehozni, mint minden szabadtéri fotózásnál, nemcsak a sok elfoglalt emberhez, hanem az időjáráshoz is igazodnunk kellett, és sajnos egy-két tüszős mandula is beleszólt abba, hogy egyáltalán létrejöhet-e a fotózás.


Végül a borongósnak és hűvösnek ígérkező péntek reggelen igazán kegyesek voltak hozzánk az égiek, és szikrázó napsütés és kellemes meleg fogadott bennünket az Óbudán található természetvédelmi terület sziklái között, a falmászók kedvelt gyakorlóterepén, a Róka-hegyen.

 

 

 

A megérkezés és ismerkedés után nem is molyoltunk sokáig, Hilda és fotósa egyből mászósba öltözött.

 

 

 

Egy-két instrukció a mászáshoz, hogyan is képzeli fotósunk a címlapon Hildát, ahogy a csúcsra tör.

 

 

 

Ezután jöhetett a falválasztás. Ezúttal a kihívást nem a fal nehézsége adta, hanem az, hogy olyan biztonságos útvonalat sikerüljön választani, ahol fotós és alanya is a jó és laza portré elkészítésére tudjon koncentrálni.

 

  

 

 

Azért ez most kicsit „meredek”. A helyszín minden szeglete igen látványos.

 

 

 

Hildának is megvannak a praktikái egy-két esetre, hogy biztosan ne felejtsen otthon fontos dolgokat. Ezúttal vajon mi lehetett az? 

 

 

 

A fotózás végig jó hangulatban zajlott.

 

 

 

És meg is van a megfelelő fal. Miközben fotósunk gyalogúton sétál fel a fal tetejére, Hilda felkészül, hogy lentről mássza meg a csúcsot.

 

 

 

Fotósunk felért, Hilda egyből neki is lódul, pillanatok alatt fent van az első kiálló sziklán.

 

 

 

És már készülhetnek is a fotók, a sisak csak a fotózás kedvéért került le Hilda fejéről, de fő a biztonság, csakis alaposan kibiztosítva teszi ezt meg a kedvünkért.

 

  

 

 

Azért innen nézve ez a fal se tűnik kevésbé nehéznek és meredeknek, legalábbis nekünk.

 

 

 

Közben werkfotósunkat, aki alulról követte végig az akciót, Hilda figyelmezteti, hogy azért ne álljon túl közel a fal aljához, sajnos volt már arra példa, hogy egy a falból kiszabaduló ártatlan kis „kavics” okozott tragédiát.

 

 

 

Hilda a csúcson.

 

 

 

Fotósunk nem bír magával, hiába ő is lelkes falmászó, és beszáll, illetve leereszkedik Hilda mellé, hogy egy másik szögből is lefotózza.

 

 

 

A végére jut egy kis örömmászás is. Közben lentről két iskoláskorú kisfiú ámulattal nézi nagymamájukkal a falat meghódító Hildát, és megkérdezik, hol tudnák a srácok is kipróbálni ezt a nagyon izgalmas sportot. Jó helyen érdeklődnek, hisz Hilda pont ilyen korú gyerekeknek tanítja a falmászást.

 

 

 

Az ideális fényeket kihasználva készül egy-két ellenfényes fotó is.

 

 

 

A végére jött csak igazán bele, Hilda ha tehette volna még marad egész nap, de őt is elszólították már egyéb teendői. Hogy mivel foglalkozik mostanság, és hogy érzi magát most a Hópárduc felesége, milyen is nőként ezt a sportot űzni, arról bővebben olvashatsz a Turista Magazin májusi számában, a borítón pedig megnézheted, hogy végül milyen lett e szép napsütéses fotózás eredménye.

 

 

 


Kapcsolódó cikkek:

Így segít a Hópárduc felesége a gyerekeknek

Díjat alapítanak Erőss Zsolt emlékére

Cikkajánló