Így kibírható a hőség - hétvégi programajánló

Augusztus első hétvégéjére is velünk marad a kánikula. Ezért olyan szabadtéri programokat ajánlunk, ahol együtt hűsölhet és mozoghat a család. 

Szerző:
TM
Fotó:
Lánczi Péter
Gulyás Attila
szszbmfu.hu
Joó Annamária
2017. augusztus 2.

Augusztus első hétvégéjére is velünk marad a kánikula. Ezért olyan szabadtéri programokat ajánlunk, ahol együtt hűsölhet és mozoghat a család. 

1. Vértesi barangolások

 

 

A Gánt környéki túrán négy táv közül választhatnak az indulók. Akik csak egy rövidebb kirándulást tennének a Vértes hűvös erdeiben, azok mehetnek az 5 kilométeres távon. Az edzettebbek, akik a nagy melegben is nekivágnak egy hosszabb távnak, azok indulhatnak az 50 kilométeresen, és van még a két táv (10 és 20 km) között is lehetőség. A hosszabb túrákon igazi sűrű erdőben barangolhatnak a résztvevők szép völgyeken, meredek hegyoldalakon keresztül, helyenként remek panorámákkal fűszerezve.

 

Mikor?
2017. augusztus 5. 6.00 - 18.00
Hol?
Gánt, cél- és rajthelyszín: a gánti általános iskola
Részletek ide kattintva.

 

2. Teliholdtúra Aggtelek környékén

 

 

A nyári kánikulában sem kell lemondani feltétlenül a túrázás öröméről. Irány a hűsítő éjszakai erdő! Naplemente után az erdő sejtelmessé, romantikussá válik, megelevenedik. Az Aggtelek környéki éjszakai erdő bátorságpróbának sem utolsó, kipróbálhatjuk a nesztelen lopózást, lecsendesedve hallgathatjuk az erdő különleges neszeit. A túra útvonala: Baradla-tető-Mész-völgy-Baradla-oldal. Táv: 3 km. Időtartam: 3 óra.

 

Mikor?
2017. augusztus 5. 20.00 - 23.00
Hol?
Aggteleki-karszt, találkozóhely: Aggtelek, Baradla barlang fogadótérsége, a Tourinform előtt
Részletek ide kattintva.

 

3. Kerékpáros örökségtúra a Panyolafeszten

 

 

Az egynapos kerékpártúra Panyoláról indul, és oda érkezik vissza, a táv könnyen teljesíthető. A túra ízelítő a Középkori templomok útja tematikus út örökségtúráiból. A túra szervezett idegenvezetés, túravezetés, valamint szerviz szolgáltatás biztosításával történik. A túrán való részvételhez a helyszínen (Panyolafeszt) is lehet kerékpárt bérelni. Útvonal: Panyola-Fehérgyarmat (13,7 km) - Cégénydányád (7,2 km) - Gyügye (3 km) - Szamosújlak (1,7 km) - Nagyszekeres (7,7 km) - Panyola (23,1 km). A táv hossza: 56,4 km.

 

Mikor?
2017. augusztus 5. 8.00 - 18.00
Hol?
Panyola, gyülekező: fesztiváltéren a nagyszínpad előtt.
Részletek ide kattintva.

 

4. Eplény Maraton

 

 

A tájékozódási túra Eplényből indul, és oda is tér vissza. A 42 kilométeres túra a Bakony vadregényes útjain vezet, és érinti az Ámos-hegyi kilátót, Alsóperét, Tést, Bakonynánát, Nagyesztergárt és Olaszfalut is. Az érintési pontok között a szervezők által javasolt útvonal nagyrészt kijelölt turistautakon halad.

 

Mikor?
2017. augusztus 6. 8.00 - 18.00
Hol?
Bakony, Cél, rajt helyszíne: Eplény Bringaréna
Részletek ide kattintva.
 

5. Balaton IVV-túranap

 

 

Az Alsóörsről induló körtúrák a Balaton-felvidék talán leglátványosabb turistaútjain kanyarognak. 40, 25, 15, 5 kilométeres távok közül választhatunk. A leghosszabb túra útvonala érinti Lovast, a Csákány-hegyet, Csopakot, a Tamás-hegyet, a Koloska-völgyet, a Recsek-hegyet, Veszprémfajszot, a Kálvária-hegyet, Felsőörsöt, a Csere-hegyet és a Szabadság-kilátót is. A túra után, ha kedvünk van, csobbanhatunk is egyet a Balcsiban. 

 

Mikor?
2017. augusztus 6. 7.00 - 17.00
Hol?
Alsóörs, sportcsarnok
Részletek ide kattintva.
 


 

 


 

Cikkajánló