Így néz ki az első lombkoronasétány a Mecsekben

Hat méter magasan mutatja be a lombkoronaszint jellegzetes élővilágát az a sétány és tanösvény, amelyet a napokban adtak át a Nyugat-Mecsekben, a Sás-völgyben.

Szerző:
Mecsekerdő Zrt./TM
Fotó:
Mecsekerdő Zrt.; Gulyás Attila
2017. augusztus 30.

Hat méter magasan mutatja be a lombkoronaszint jellegzetes élővilágát az a sétány és tanösvény, amelyet a napokban adtak át a Nyugat-Mecsekben, a Sás-völgyben.

A Dél-Dunántúl első, a fák koronája között haladó sétánya az Erdő Háza mellett 2014-ben kialakított madármegfigyelő toronyhoz kapcsolódik. A Hetvehely-Sás-völgyben lévő sűrű erdőben mintegy 50 méter hosszú, 6 méter magas járószintű, a terep emelkedésének következtében a talajszintre érkező, faszerkezetű lombkoronasétány és -tanösvény épült. A fák lombkoronája között kanyargó építményről a látogatók testközelből figyelhetik meg a fákat, madarakat. A kihelyezett tájékoztató táblák pedig segítik fel- és megismerni a lombkoronaszint élővilágát.

 

Séta hat méter magasban 

 

A lombkoronasétány harmonikusan illeszkedik az erdei környezetbe, szinte az egész fából készült. A sétányt a Mecsekből származó, 40 centinél vastagabb tölgyfarönkök tartják, az oszlopok mellett a korlátokhoz és egyéb elemeihez pedig égerfát használtak az építtetők.

 

Kipróbálható fészkek és odúk a tanösvény mentén

 

Az ingyenesen látogatható tanösvényhez kapcsolódva egy odú- és fészektanodát is kialakítottak, ahol a gyerekek az ő méretükre kialakított cinke- és denevérodúba vagy gólyafészekbe mászva próbálhatják ki az élőlények lakhelyeit. A beruházás a Mecsekerdő Zrt. elmúlt években megkezdett közjóléti turisztikai fejlesztéseinek részeként valósult meg.

 

Az Erdő Háza

 

Megközelíthető köz- és vasúton egyaránt. A Hetvehely vasúti megállótól gyalogosan 1,8 km-re található az Erdő Háza.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Ilyen a lombok között sétálni Kaszón

Augusztusban tanösvényeken kalandozunk

Már a lombok között is sétálhatsz a Bakonyalján

Cikkajánló