Ilyen találkozót ritkán láthatsz

A WWF különleges videót közölt egy farkas és egy hiúzcsalád találkozásáról. A ritka felvételt Lengyelország területén, a Keleti-Kárpátokban készítették. Nem mindennapi látvány.

Szerző:
WWF/TM
Fotó:
123rf.com
2016. április 12.

A WWF különleges videót közölt egy farkas és egy hiúzcsalád találkozásáról. A ritka felvételt Lengyelország területén, a Keleti-Kárpátokban készítették. Nem mindennapi látvány.

Illusztráció

 

A WWF által kiadott videóban lenyűgöző felvételeket láthatunk egy hiúzcsalád és egy farkas találkozásáról. A ritka képsorokat Lengyelországban, a Keleti-Kárpátokban rögzítették. Különlegessége, hogy Európában mindkét nagyragadozó, az eurázsiai hiúz és a szürke farkas is a kihalás széléről tér vissza, hála a szigorú természetvédelmi szabályozásoknak. A WWF szerint a felvétel bizonyíték arra, hogy a folyamatok jó úton haladnak, és folytatni kell az élőhelyek védelmének kiterjesztését az egészséges és kiegyensúlyozott ökoszisztéma fenntartása érdekében.

Ritka videó arról, ahogy egy macska- és egy kutyaféle farkasszemet néz egymással:

 A felvételt Zenek Wojtas biológus-természetfotós készítette, aki így kommentálta az esetet:
„Különösen ritkán adódik lehetőség arra, hogy élőben, természetes élőhelyén közvetlenül is meg tudjuk figyelni a hiúzokat és a farkasokat. Sokszor hónapokat töltök el fagyos körülmények között odakint, hogy állatokat láthassak a természetben. Ez a találkozás igazán egyedi, és bepillantást enged a természetben valóban létező harmóniába, ahol nagyragadozók élhetnek egymás mellett anélkül, hogy bántanák egymást. Amikor a farkas a nőstény hiúzhoz közeledett, az felpúposította a hátát, és a kölykeit akarta védeni, ahogyan bármelyik anya tenné. Ez nem harc volt, a farkas csupán játszani akart.”
 

Kapcsolódó cikkeink:

Itt az első videó a karsztvidék hiúzáról

A hiúzok a rejtőzködés nagymesterei

Sakálvokál, mosómedvék és hiúzok - vadaspark-látogatás Budakeszin

Lesd meg a Bükkben kószáló farkasokat!

Újabb videók a farkaslányról

A Zemplénben és az Aggteleki-karszton is nevelkedik egy-egy farkascsalád

Cikkajánló