Hírek

Imád tévézni a megmentett panellakó őz

Gábor negyedik emeleti lakásában gondozza az elütött kis őzet, aki a tej és a banán mellett a televízió nagy rajongója. A gida egyre pajkosabb, ha pedig teljesen felépült, egy farm mellett fog élni.

Szerző:
sziakomarom.sk
Fotó:
sziakomarom.sk
2018. július 13.

Gábor negyedik emeleti lakásában gondozza az elütött kis őzet, aki a tej és a banán mellett a televízió nagy rajongója. A gida egyre pajkosabb, ha pedig teljesen felépült, egy farm mellett fog élni.

Már lassan egy hónapja, hogy a komáromi Vendégh Gábor gépjárműve előtt egyszer csak felbukkant egy őzcsalád, miközben ő hazafelé tartott - írja a sziakomarom.sk. Az anya és a nagyobb gida szerencsésen elkerülte a balesetet, az akkor még csak kéthetes gida viszont egyenesen az autó kerekének ugrott.

 


Gábor tartott tőle, hogy a kis őz a rókák áldozatává válik, így inkább fogta, és elvitte egy állatorvoshoz, aki rögtön meg is műtötte a félig leszakadt lábát. „A műtét után felhívtam egy vadászgazdát is, aki azt mondta, hogy jelenleg nincs kapacitásuk a gondozására és nem is tudja kinek odaadni. Ezt követően döntöttem amellett, hogy én fogom gondozni mindaddig, amíg fel nem épül teljesen” - mondta Gábor. „Ahogy magamhoz vettem, bejelentettem a kellő szerveknél, a törvények betartása mellett van nálam elhelyezve.”

 


Úgy tűnik, az őzikét - akit gazdája után Gáborkának neveztek el - nem viseli meg túlzottan a panelélet, az ötödik napon már sétálgatni kezdett, azóta pedig egyre mozgékonyabb. „Póráz nélkül már nem is lehetne levinni, mert elfutna. Éjszaka, általában 2-3 óra felé felkel, odajön hozzám, cincog egy kicsit, olyankor tudom, hogy éhes. Imádja a tejet, amit cumisüvegből adunk neki, a banánból pedig szinte bármennyit meg tud enni. Emellett egyik kedvenc időtöltése a TV-zés. Persze ahogy nő, egyre pajkosabb lesz.”

 


Még egy-másfél hónap, amíg az őz teljesen felépül, ezután pedig a tervek szerint a Nagylélen található farm mellé költözik majd, ami elég közel van ahhoz, hogy Gábor meglátogathassa, és a feltételek is adottak, hogy jól érezze magát.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Segítség, vadállatkölyköt találtam

Itt az őznász, figyelj az utakon!

Ezért ne vidd haza a magányos kisnyulat

A vadállatoknak a természetben a helyük

Cikkajánló