Ismét robog Mahócára a kisvasút

Július 13-án, szombaton különvonat indul a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szárnyvonalára.

Szerző:
Északerdő Zrt.
Fotó:
Gulyás Attila
Északerdő Zrt.
2019. július 2.

Július 13-án, szombaton különvonat indul a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szárnyvonalára.

Az Északerdő Zrt. kisvasútja 9.40-kor és 14.25-kor indul Miskolc-Dorottya utca állomásról Mahócára, visszaindulás pedig 12.00-kor, 15.00-kor és 17.45-kor lesz. Addig is érdemes egyet kirándulni, amihez az erdészet remek tippeket is ad.

 


A végállomástól akár a Garadna völgyébe vagy Lillafüredre is el lehet látogatni, utóbbinál a kisvasút fővonalán menetrend szerint közlekedő vonatokat is igénybe vehetik a szárnyvonali programra jegyet váltó utasok. Varbó felé is lehet indulni, ahol a tó partján büfé és kalandpark áll. Ezek mintegy 3 kilométerre találhatóak Mahóca állomástól, gyalogos megközelítésük 35-40 percet vesz igénybe, odafelé erős völgy-, míg visszafelé hegymenetben - tájékoztat az erdészet.

 


Ha a Mahóca előtti utolsó megállónál, Andókúton szállunk le, mesébe illő erdei tisztást, forrást, forrástavat, erdei pihenőhelyet és kiépített szalonnasütő helyeket találunk. Kisvasútrajongók választhatják a mára megszűnt Mahóca - Farkasgödör-Örvénykő szakasz nyomvonalbejárását, ami mintegy 8 kilométer.


Előzetes regisztráció szükséges, amit a kisvasut@eszakerdo.hu ímélcímen tehetsz meg, ide kattintva láthatod, milyen adatok megadása szükséges.


A pontos menetrend, a részvételi díjak és az összes többi részlet ide kattintva érhető el.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Újra jár a gemenci kisvasút

Nyáron újraindul a forgalom a balatonfenyvesi kisvasúton

A Börzsöny elveszett hegyi vasútjának a nyomában

Nyárköszöntő kisvasutazás Mahócára

Cikkajánló