MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.05.31. 07:17,   Szöveg: turizmus.com,   Fotó: mavcsoport.hu

Nyáron újraindul a forgalom balatonfenyvesi kisvasúton

Június 1-jétől naponta akár 14 járattal utazhatnak a kirándulók a nagybereki tájakat bejáró vonalon, ugyanis a MÁV-START a nyári turistaszezon idején szünetelteti a pályafelújítást a balatonfenyvesi kisvasúton.

A márciusban elkezdett, teljes forgalomszüneteléssel járó pályafelújítás ősztől folytatódik Balatonfenyves és Somogyszentpál között. Az elmúlt időszakban 1,5 kilométeren építették át a vasúti pályát és megszépült a balatonfenyvesi végállomás környezete is.

 

Fotó: mavcsoport.hu


Június közepéig munkanapokon napi 5 vonatpár közlekedik, de hétvégén és június közepétől augusztus végéig mindennap 7 vonatpár indul. A 14 kilométeres utat 40 perc alatt teszik meg a kisvonatok.
Az 1950-től eredetileg gazdasági vasútnak épült vonalon nyáron igen jelentős a balatoni kirándulóforgalom, de a somogyszentpáliak és imremajoriak számára a közösségi közlekedést is ezek a kisvonatok jelentik.

 

Fotó: mavcsoport.hu

 

Az oda-vissza közel másfél órás vonatozás során az utasok gyönyörködhetnek a Nagyberek gazdag állat- és növényvilágában, és lehetőség van kerékpárok szállítására is. Az erre alkalmas átalakított poggyászteres kocsit csoportok előzetes bejelentkezése esetén állítják forgalomba.

 

Fotó: mavcsoport.hu


A pályafelújítás ősszel folytatódik, ezért szeptember 9-től november 30-ig ismét lezárják a vonalat, ekkor Balatonfenyvesről pótlóbuszok közlekednek majd Somogyszentpál és Pálmajor felé is.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

A Börzsöny elveszett hegyi vasútjának nyomában

Nyárköszöntő vonatozás Mahócára

Újjászületett a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút

Kisvasút a Bükk-fennsík tövében
 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...