Itt a nyár első Turista Magazinja

Balatonkerülés biciklivel; rakéták a Pilisben; a solymári vár, ami talán nem is vár volt; megáradt patakok a Szlovák Paradicsomban - csak néhány címszó júniusi számunk felhozatalából.

Szerző:
TM
Fotó:
Gulyás Attila
Molnár Péter
2017. május 29.

Balatonkerülés biciklivel; rakéták a Pilisben; a solymári vár, ami talán nem is vár volt; megáradt patakok a Szlovák Paradicsomban - csak néhány címszó júniusi számunk felhozatalából.

Ha nyár, akkor Balaton - ám mi most azoknak szolgálunk hasznos tippekkel és programajánlatokkal, akik jobban szeretnek aktívan kikapcsolódni, és nemcsak strandolni hajlandóak a Balatonnál, hanem szívesen körbe is tekernék a magyar tengert. Ehhez kapcsolódóan Körkép rovatunkban olyan kerékpártáskákat mutatunk be, amelyek ideálisak az ilyesfajta többnapos bevetésekre.

 

Balatoni bringatúra, Balatongyörök


Meglepődnél, ha váratlanul cápa méretű halakkal találkoznál a Dunában? Pedig hajdanán ez egyáltalán nem volt szokatlan, amikor még vizák népesítették be a folyót. Most mindent megtudhatsz az édesvizek óriásairól. A kisvasútrajongók ezúttal sem fognak csalódni: utánajártunk, hol lehet idén gőzmozdony mögött utazni. A Hónap Turistaháza ezúttal a Zsigárdi Erdei Lak lett, ahol igazán otthonosan éreztük magunkat, História rovatunkban pedig a solymári várat járjuk körbe.

 

A solymári vár


Ha te is elgondolkodtál már azon, hogy mit takarhat pontosan a Pilis-térképeken az „Egykori honvédségi területként” definiált terep, megkapod a választ Mesél a térkép rovatunkból. Olvasóink írásai közül most egy Kelemen-havasoki túraleírásra esett a választásunk, kitekintő rovatunkban pedig a Szlovák Paradicsomba, a legmagasabb vízesést rejtő Sólyom-völgybe kalauzolunk el. A nemzeti parkok közül ezúttal a Kiskunságira esett a választásunk, a rovatot már csak a szemet gyönyörködtető képanyag miatt is megéri fellapozni.

 

Kiskunsági Nemzeti Park

 

A MÁJUSI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.

Cikkajánló