Járatlan Utakon Fesztivál kalandvágyóknak

54 előadás utazásról 2 napon keresztül, december 9-én és 10-én a Járatlan Utakon Fesztiválon. Ismert utazó bloggerek, világjárók és digitális nomádok segítségével eljuthatunk a világ 5 földrészére.

Szerző:
TM
Fotó:
jaratlanutakon.hu
2017. december 6.

54 előadás utazásról 2 napon keresztül, december 9-én és 10-én a Járatlan Utakon Fesztiválon. Ismert utazó bloggerek, világjárók és digitális nomádok segítségével eljuthatunk a világ 5 földrészére.

Magyarország legnagyobb független utazókat megszólító rendezvényét már 5. alkalommal rendezik meg. A kétnapos fesztiválnak ezúttal a budapesti Fáklya Klub ad otthont, ahol több mint 50 vetítéses előadást, élménybeszámolót hallgathatunk 4 teremben. Az eseményen az ország legnépszerűbb, legismertebb és legextrémebb hátizsákos utazói gyűlnek össze, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó közönséggel.

 

 

Idén újításként lesznek TED-jellegű előadások, illetve földrészek asztalai, ahol az egyik oldalon tapasztalt utazók ülnek, a túloldalon pedig Ti, akik faggathatjátok a tapasztalt világjárókat. Lesz külön teremben fórum is, ahol lehet találkozni és kérdezni az előadóktól és más világjárt emberektől. A büfében különleges ételekkel várják az érdeklődőket, illetve lesz fotókiállítás, telekocsi és jurtás szálláslehetőség a vidékről érkezőknek. A belépő mellé pedig minden látogató egy Turista Magazint kap.

 

 

A fesztiválon változatos témákkal fedik le az utazás minden spektrumát. Vannak olyan előadók, akik a világot gyalog, lóval, kerékpárral, motorral, kocsival, stoppal, vitorlással, egyedül vagy párban, nőként egyedül, vagy gyerekkel járták be. Lesznek tematikus előadásblokkok: Camino zarándoklat, hegymászás, trekking, via ferrata, klasszikus hátizsákos kalandozások, fotózáshoz tanácsok, hosszú hétvégére tippek, közösségi gazdasághoz, önkéntességhez ötletek, low budget utazáshoz tippek. A repülőjegyfoglalási trükköktől a szállásfoglalásig megannyi hasznos tanács is a terítékre kerül.

 

 

Öt kontinens számos országa, hegye, szigete szerepel majd a programban a Csendes-óceáni-szigetektől Dél-Amerikáig. Lesznek afrikai úti célok, ázsiai barangolások, valamint Európa ismeretlenebb területeire kalauzolnak el független utazóink. Van, aki éveket élt az adott területen; van, aki hónapokat töltött utazással; van, aki csak rövid, de intenzív utakon vett részt; van, aki kerekesszékkel indult világot látni, de mindenki sok-sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodott, amelyet megosztanak az érdeklődőkkel. A helyszínről, az előadókról és a részletes programról a fesztivál honlapján tájékozódhatsz.
 

Cikkajánló