Játszótér és futópálya is lesz a kispesti kiserdőben

Parkerdővé alakítják a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti területet. A takarítás és az idős fák kitermelése után fatelepítés, majd a parkerdei berendezések kihelyezése következik.

 

Szerző:
Pilisi Parkerdő Zrt.
Fotó:
Fotó: parkerdo.hu
2019. február 5.

Parkerdővé alakítják a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti területet. A takarítás és az idős fák kitermelése után fatelepítés, majd a parkerdei berendezések kihelyezése következik.

 

Hamarosan belekezd a munkálatokba a Pilisi Parkerdő Zrt. a XIX. kerületi önkormányzat támogatásával a kicsivel több mint háromhektáros területen, amely a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út és Kőbánya-Kispest metróvégállomás között található.

 


Az idős, pusztuló fák kitermelésével és a területen található nagy mennyiségű hulladék elszállításával kezdenek. „Az eddig elhanyagolt területet sokan illegális hulladéklerakónak használták, és az egykor hajléktalanok által lakott részeken is igen nagy mennyiségű hulladék halmozódott fel. A hajléktalanok elköltözését a Vöröskereszt XIX. kerületi szervezete segítette. Az alig hat focipályányi erdőből a becslések szerint mintegy 150 köbméter, azaz 12 teherautónyi illegális hulladékot kell elszállítani, hogy a növényzet telepítése megkezdődhessen” - írja a Pilisi Parkerdő Zrt. a sajtóközleményében.

 

 

Még februárban elvégzik a parkosításhoz szükséges munkákat, március-április folyamán pedig elkezdik a facsemeték ültetését és a park kialakítását. Létrehoznak egy másfél kilométeres sétaúthálózatot, egy 500 méteres futópályát, egy kutyafuttatót és egy tollaslabdapályát, illetve egy erdei játszóteret. A tervek megvalósítását a kerületi önkormányzat 20 millió forintos támogatása teszi lehetővé, és mintegy 5 hónapot vesz igénybe.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Csúszós turistautakra figyelmeztet a Pilisi Parkerdő Zrt.

Fejlesztéssel ünnepli a jubileumát a Pilisi Parkerdő Zrt.

Új turistajelzések virítanak a Pilisben

Elindult a hűvösvölgyi Nagy-rét átalakítása

Cikkajánló