Jóllakottan jattol a magyar

Szeret sokat enni, borral vigad, utál csomagolni, a túrázás helyett inkább a wellnesst választja, a luxus jobban bejön neki, és ha elégedett, szívesen jattol. A tipikus magyar turista profilja 14 pontban.

Szerző:
Szallas.hu
2016. november 25.

Szeret sokat enni, borral vigad, utál csomagolni, a túrázás helyett inkább a wellnesst választja, a luxus jobban bejön neki, és ha elégedett, szívesen jattol. A tipikus magyar turista profilja 14 pontban.

Előnyben részesíti a kényeztetést, a luxust; imád jókat és sokat enni; túra helyett inkább a wellnesst választja; ha minden oké, szívesen jattol - többek között ez derül ki a Szallas.hu rendhagyó kutatásából, amelyben egy képzeletbeli utazás alkalmával vizsgálták a magyar utazók szokásait és preferenciáit.
 

Közel 3500 válaszadó alapján így rajzolható meg a tipikus magyar utazó profilja.
 

1. Nekünk a Balaton a Riviéra: a tipikus magyar nyaraló itthon érzi magát elemében, a válaszadók kétharmada szívesebben utazik belföldre, mint külföldre.
 

2. Inkább pompa, fény és csillogás: szálláshelyként szívesebben választanánk luxusszintűt (54%), mintsem vadregényeset.
 

3. Kis kedvencek nélkül: nyaralásra szinte biztosan nem vinnénk házi kedvencet (94%).
 

 

4. Utálunk csomagolni: ha tehetnénk, csak a legszükségesebb dolgokat pakolnánk be (81%).
 

5. Hason jön az édes álom: nyugovóra térve inkább a hason alvás a nyerő (56%).
 

6. Ami csak belénk fér: a vacsora inkább legyen bőséges, kiadós (52%), mintsem egészséges.
 

7. Későn fekszünk, későn kelünk: a magyarok kétharmada inkább bagoly (65%), mintsem pacsirta, vagyis későn fekszik, későn kel.
 

8. Borral vigad a magyar: a szálláshelyre érkezve inkább egy pohár bort hörpintenénk le szívesen (84%) sör helyett.

 


 

9. Higiénia hipergyorsan: ébredés után a tipikus utazó a gyors tisztálkodás híve, vagyis inkább a zuhanyozást preferálja (85%) a káddal szemben.
 

10. Hátulról szeretjük: fogmosáskor kétharmadunk a fogkrémet a tubus végéről kezdi kipasszírozni, egyharmadunk pedig ott, ahol éppen kézre áll.
 

11. Nem vagyunk mi angolok: reggelihez az ideális kísérő a kávé, a többség (63%) ezt választaná a teával szemben.
 

12. Rend a lelke: szálláshelyének elhagyása előtt szinte minden magyar (98%) kicsit rendbe szedné a szobát, például beágyazna.
 

13. Túra helyett wellness: napközben az ideális program passzív (69%), a pihenésről és kényeztetésről szól inkább, mint hogy megmásznánk a közelben lévő hegyet.
 

 

14. Szívesen jattolunk: ha minden rendben volt, és elégedettek voltunk a kiszolgálással, akkor nagy valószínűséggel borravalót is adnánk (72%).

 

A felmérésben 3353-an vettek részt. Az adatfelvétel 2016. november 11. és 22. között történt. A kutatás nem reprezentatív.

Tudtad?

• Minél fiatalabb valaki, minél nagyobb településen él, illetve minél iskolázottabb, annál inkább utazna külföldre - de minden demográfiai szegmensben gyakrabban választanának belföldi úti célt.

 

• Mindössze minden negyedik férfi választaná a sört a bor ellenében. A nők még inkább borosak: csak nyolcból egy nő választana sört. Az iskolázottság növekedésével a bort preferálók aránya is nő.

 

• A nők inkább az egészséges és diétás ételeket preferálják, míg 3 férfiből 2 a bőséges és laktató vacsora mellett döntene. A fiatalabbak, iskolázottabbak és a nagyobb településeken élők jobban kedvelik a reformkonyhát.

 

• 3 nőből 2 a kávét választja reggel a tea ellenében. Gondoltad volna, hogy a férfiak közt csak 56% voksolt a kávé mellett?

 

• A budapestiek, a diplomások és az idősebbek kevésbé jattolnak egy szállodában.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

El sem hinnéd, miket hagyunk ott a szálláshelyen

A törölköző és az ágynemű az alap, de laminélt padlót is loptak már

 

 

Cikkajánló