KanyarGO: kirándulj és gyűjts élményeket a Dunakanyarban - ökotudatosan!

Több, mint 40 vállalkozás fogott össze a fenntartható Dunakanyarért, amelyhez különleges térkép is készült.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
www.egymeder.hu
2021. július 8.

Több, mint 40 vállalkozás fogott össze a fenntartható Dunakanyarért, amelyhez különleges térkép is készült.

“Hétvégente rengeteg autóval érkező kiránduló veszi célba a Dunakanyart, amit a települések egyre nehezebben bírnak el. Régóta gondolkodunk, hogy hogyan tudnánk élhetőbbé tenni a környéket, amit annyira szeretünk, anélkül, hogy bárkinek az érdeke sérülne” - mondja Buzási Évi, a DunakanyarGO turisztikai oldal alapítója az egymeder csoport és a KanyarGO térkép születéséről.

A térkép elvezeti a helyieket és a látogatókat azokhoz a vállalkozásokhoz, amelyek valódi tettekkel segítik a régió fenntarthatóságát. Segít otthon hagyni az autót, cserébe megmutatja, hogyan juss el könnyedén vonattal, hajóval és bicajjal a Dunakanyarba. Megmutatja a legizgalmasabb helyeket és egyben segít ezekre vigyázni is. Kiemeli a legjobb éttermeket és bárokat, ahol jó enni és inni, de a környezeti szempontok figyelembevétele miatt jó lenni is. Végül, de nem utolsósorban kulturális programokat ajánl és mutat be.

A Dunakanyar első fenntarthatósági kalauzára önkormányzatok, kulturális helyek, éttermek, bárok, valamint különféle vállalkozások kerültek rá. Az alapítók főleg helyi családi vállalkozások, akik évek óta szembesülnek a régió megfékezhetetlen elvárosiasodásával, annak pozitív és negatív hatásával egyaránt.

A kanyarGO térképről bővebben itt és itt olvashatsz, a térképet magát pedig a kezdeményezés partnereinél találod meg.

Cikkajánló