Kék Kör Túra – Gyűjtsd a kilométereket, és nyerj!

Kék Kör Túra a neve annak az online közösségi kihívásnak, melyet idén harmadik alkalommal indított el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködve.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Egy Csepp Figyelem Alapítvány
2022. november 10.

Kék Kör Túra a neve annak az online közösségi kihívásnak, melyet idén harmadik alkalommal indított el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködve.

A játék november 14-én reggel, a Diabétesz Világnapján indul. A cél: egy hét alatt a résztvevők segítségével az Országos Kékkör távjának, a 2550 kilométernek a teljesítése. Ez az esemény az Erős Antónia által vezetett Diabétesz Séta országos változata, melyhez online közösségi kihívás keretében bárki kapcsolódhat.

De van lehetőség a játékban való részvételre november 20-án, vasárnap az Egy Csepp Világnapon, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány családi egészségnapján is, melyet a Budapesten, a MOM Sportban rendeznek. A helyszínen két gyaloglógépen róhatják a métereket a játékosok.

A Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével egy interaktív térképen bármikor követhető a Kék Kör Túra aktuális állása. A kihívás vasárnap délután 5 óráig tart, majd ezt követően a játékosok között a szervezők kisorsolják a fődíjat, egy rollert, és további különdíjakat.

Ha szeretnél részt venni a játékban, akkor először is olvasd el a játékszabályzatot, és fuss, túrázz vagy sétálj november 14. és 20. között bármekkora távot, és a megtett métereket küldd be az egycseppfigyelem.hu honlapon található űrlapon a játék ideje alatt.

Személyenként többszöri jelentkezés is lehetséges, azonban a játék egy hetes időtartama alatt naponta legfeljebb egyszer vehetsz részt. A távolságra vonatkozóan nincs sem minimum, sem maximum követelmény, és annak mértéke nem növeli a nyerési esélyeket.

A kék kör az ENSZ és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség kezdeményezésére a cukorbetegség egyezményes jelképe. A Kékkör a három hazai kéktúraútvonal összefoglaló neve. A Kék Kör Túrával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért és a szövődmények kialakulásának elkerüléséért, késleltetésért, valamint, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti. Az MTSZ szívesen kapcsolódott ehhez a kezdeményezéshez, hiszen az egészséges, aktív életmód népszerűsítése szívügyünk.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy húzzon fel egy kényelmes cipőt, és vegyen részt a játékban!

Cikkajánló