Kezdd túrával az új évet! - Hétvégi programajánló

Bár az év első hetében mindenki nehezen indul útnak, lesz néhány olyan program, amiért érdemes mozgósítani a rejtett energiatartalékokat és bevállalni a hideget.

Szerző:
TM
2017. január 5.

Bár az év első hetében mindenki nehezen indul útnak, lesz néhány olyan program, amiért érdemes mozgósítani a rejtett energiatartalékokat és bevállalni a hideget.

1. BUÉK 20

 

 

20 kilométeres túra a Budai-hegységben a Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesület (MVTE) szervezésében. Az útvonal állomásai között az Árpád-kilátó, az Apáthy-szikla és a Tündér-hegy is szerepel. A rajt- és a célállomás Hűvösvölgy, 7-től 10 óráig lehet indulni. Szint: 847 m, szintidő: 6 óra. A túra csak gyalogosan teljesíthető.
Mikor?
2017. január 7.
Hol?
Budai-hegység
Még több információ itt.

 

2. Futapest - Csobánka terepfutás 12

 

 

A Futapest Klub vasárnapi rendezvényén egy hosszabb (12 km, 300 m szint) és egy rövidebb (5 km, 120 m szint) távon is megmérettethetik magukat azok, akik a téli hidegben sem restek nekiiramodni. A pálya nagyrészt földúton vezet. Előnevezni január 6-ig lehet, helyszíni nevezéssel még 30-an indulhatnak.
Mikor?
2017. január 8.
Hol?
Csobánka
Részletekért kattints ide.

 

3. Évadnyitó túra a felsőszölnöki hármashatárhoz

 

 

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság 10 kilométeres gyalogtúráján a résztvevők a János-hegyet is érintve közelítik meg a hármashatárt, ahonnan a festői szépségű Hampó-völgyön át térnek vissza Felsőszölnök központjába. Gyülekező 9.30-tól a Keresztelő Szent János-templomnál.
Mikor?
2017. január 7.
Hol?
Őrség
Részletek, elérhetőségek itt.

 

4. Ragadozók napja a Budakeszi Vadasparkban

 

 

Középpontban a kutyafélék: az aranysakál, a róka, a nyestkutya és a farkas. Az év első kiemelt vadasparkos programján a látogatókat állattréningekkel, madárreptetéssel, látványetetéssel, szakvezetéssel várják. Az eseményen a normál belépő megvásárlása után lehet részt venni. A vadasparkot egyébként is érdemes bejárni: számos őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatot lehet megnézni.
Mikor?
2017. január 7.
Hol?
Budakeszi Vadaspark
Bővebben ide kattintva.

 

5. A Budai-hegység távoli és még távolabbi csúcsai

 

 

Az éjszakai extrém teljesítménytúrát egy rövidebb és egy hosszabb távon rendezik meg, utóbbit csak azoknak ajánlják, akik gyakorlottan tájékozódnak, jól ismerik a térképet és a tájolót. A csúcsok, amelyeket 10+1 órás szintidő alatt futva érinteni kell, adottak, az útvonalat viszont a résztvevők saját maguk tervezik meg. A rajt és a cél Nagykovácsiban van, indulás 18.00 és 19.30 között, a táv nagyjából 35-40/45-50 km, a szint kb. 1100-1300 m/1700-1900 m. Nevezni már csak a helyszínen lehet.
Mikor?
2017. január 7-8.
Hol?
Buda-hegység, rajt és cél: Nagykovácsi, rk. plébánia
Még több infó ide és ide kattintva.

Cikkajánló