Ki lesz idén Magyarország legjobb természetfotósa?

Idén kilencedik alkalommal osztanak díjakat a Varázslatos Magyarország-fotópályázat nyerteseinek. A díjátadó mellett a legjobb fotókból összeállított kiállítást hivatalosan is megnyitják.

Szerző:
Pálvölgyi Krisztina
Fotó:
Varázslatos Magyarország
TM
2019. március 5.

Idén kilencedik alkalommal osztanak díjakat a Varázslatos Magyarország-fotópályázat nyerteseinek. A díjátadó mellett a legjobb fotókból összeállított kiállítást hivatalosan is megnyitják.

A magyar nemzeti parkokat népszerűsítő természetfotó-pályázat, a Varázslatos Magyarország díjátadóját és az ehhez kapcsolódó kiállítás hivatalos megnyitóját március 7-én 17 óra 30 perckor rendezik meg a Magyar Természettudományi Múzeumban.

 

 

A 2018-2019-es évadban kilenc pályázat került kiírásra, azaz kilenc hónapon át várták a képeket a fotósoktól. Minden hónapban hirdettek egy-egy győztest a kiírt kategóriákban, de az éves verseny végeredményét az év során a négy alapkategóriába benevezett képekre kapott pontszámok határozzák meg. Ez a négy kategória a Varázslatos Magyarország természeti szépségei, madarai, egyéb állatai és kompakt szemszögből. Kíváncsian várjuk, hogy idén lesz-e meglepetés a legjobb természetfotós személyét illetően, hiszen az eddigi nyolc év során Daróczi Csaba öt alkalommal örülhetett az első helyezésnek, ezek közül tavaly és tavalyelőtt is ő foghatta kezébe a győztesnek járó trófeát.

 

Daróczi Csaba a két évvel ezelőtti díjátadón az első helyezésért járó trófeával


Három plusz kategóriája is van a pályázatnak, az egyik a Turista Magazin által támogatott Ember a természetben, a második a Mozgásban a természet videópályázat, valamint a második éve meghirdetett Képek a nagyvilágból, amelyre külföldi nemzeti parkokban készült képekkel lehetett nevezni. A pályázat minden évben egyre népszerűbb mind a profi, mind az amatőr vagy haladó természetfotósok körében, ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy a kilenc év alatt idén már 1240 regisztrált fotósa van a pályázatnak, tavaly ez a szám még 1050 volt, a jelenleg feltöltött természetfotók száma pedig 25 303, amit a Varázslatos Magyarország galériájában meg is nézhettek.

 
Az idei díjátadón természetesen mi is részt veszünk, és izgatottan várjuk, hogy idén kinek adhatjuk át az első három díjat az Ember a természetben kategóriában. Az átadóra és a kiállítás megnyitójára mindenkit szeretettel várnak a szervezők, de ha valaki nem tud személyesen eljönni, az az eseményt élőben is követheti, amit a fotoklikk.live, illetve a varazslatosmagyarorszag.hu oldaláról is el lehet majd érni.

 

A tavalyi Ember a természetben kategória díjazottai: I. díj Orbán Péter (középen), II. díj Béres Attila (jobbra), III. díj Koncz-Bisztricz Tamás (balra)


A pályázat legjobb képeiből összeállított kiállítást április 22-éig tudjátok majd megnézni, addig is mutatunk egy kis ízelítőt az elmúlt év képeiből:

 

Szabó Gábor: Csöndes imádat - Hortobágyi Nemzeti Park

 

Koncz-Bisztricz Tamás: Az élet bölcsője - Kiskunsági Nemzeti Park

 

Daróczi Csaba: Nyuszi ül a hóban - Kiskunsági Nemzeti Park

 

Gutter Krisztián: A fák között - Bükki Nemzeti Park

 

Dósa László: Jégmadár - Kiskunsági Nemzeti Park

 

Kirják József: Kanalasok - Körös-Maros Nemzeti Park

 

Ravasz Balázs: A fa ébredő szelleme - Aggteleki Nemzeti Park

 

dr. Nagy Edit: Éjjeli röpte - Körös-Maros Nemzeti Park

 

Horesnyík Ervin: Csetepaté - Szlovákia

 

Orbán Péter: A folyosó - Balaton-felvidéki Nemzeti Park

 

Nagy Péter: Szeptember - Fertő-Hanság Nemzeti Park

 


Kapcsolódó cikkek:

Nézegess Varázslatos Magyarország képeiből válogatott galériákat az oldalunkon

Nem lepődtünk meg a Varázslatos Magyarország-fotópályázat nyertesén

Górcső alá vettük a nemzetközi természetfotó-pályázatokat

Cikkajánló