​Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat nyerteseit

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, több mint 28 ezer fotó közül kellett kiválasztaniuk a legjobb képeket.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Szilágyi Attila
Magyarország 365 fotópályázat
2020. december 22.

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, több mint 28 ezer fotó közül kellett kiválasztaniuk a legjobb képeket.

A szakmai zsűri döntése alapján a Természet és táj kategória első helyezettje Mészáros Márk Séta a Marson, második helyezett Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik, harmadik pedig Potyó Imre Explózió című képe. A közönségdíjat szintén Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik című képe nyerte. A Magyar Természetjáró Szövetség különdíjasa Kovács Norbert Körforgás című fotója lett.

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Bella László Dimenzió híd, a másodikat Szabó Ferenc Télitórium, a harmadikat Forster Ádám Időutazó című alkotása kapta. A közönségdíjas Balla-Schottner Bence És mégis forog a föld című sorozata lett. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Orbán Péter Szent reggelek című sorozata kapta.

Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Vanik Zoltán A Tour de Hongrie útvonalán sorozata, a második Jenei Boldizsár A Sáfián család című sorozata, a harmadik Szilágyi Anna Európa-bajnokok című képe lett. A közönségdíjat Tóth László Home office című sorozata nyerte. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete különdíjasa Baboss Buda Magyar család című fotója.

A járványügyi helyzet miatt díjátadóra idén nem kerül sor, de kedves gesztus, hogy a zsűri tagjai személyesen juttatják el a díjakat nyerteseknek. A díjazott alkotásokat ide kattintva lehet megnézni.Cikkajánló