Kirándulás a gyerekekkel: 5 dolog, amit semmiképp ne hagyj otthon!

Ahhoz, hogy kompromisszumok nélkül élvezhessétek a családi kirándulást, felkészülésre van szükség. Amennyiben nem szeretnéd az egész házat a hátadon cipelni, érdemes a beszereznivalókat és tennivalókat egy listába szedni. Segítünk!

Szöveg és fotó:
Tickless
Fotó:
Adobe Stock
2023. május 9.

Ahhoz, hogy kompromisszumok nélkül élvezhessétek a családi kirándulást, felkészülésre van szükség. Amennyiben nem szeretnéd az egész házat a hátadon cipelni, érdemes a beszereznivalókat és tennivalókat egy listába szedni. Segítünk!

1. Víz minden mennyiségben!

Szinte mindegy, hogy egy rövid városnézésre indultok vagy hegyet mászni az Alpokba, víz mindenképpen legyen nálatok! Ezzel megelőzhetitek a kiszáradást, valamint a víz a legkisebbek energiaszintjét is segít megőrizni. Érdemes beszereznetek egy környezetkímélő kulacsot a műanyag palackok helyett, amelyet bármikor újra tudtok tölteni, majd újrahasználni. Ezek különböző színekben és formákban is kaphatóak, egy unikornisos vagy egy Mancs őrjáratos kulacs pedig az ivást is megkönnyíti a gyerekek számára.

2. Naptej

Nem tudjuk hangsúlyozni a nappal szembeni védelem fontosságát, azonban sokszor nem könnyű a szülők számára eldönteni, hogy melyik naptejet vásárolják meg. Fontos tudni, hogy különbséget kell tenni ásványi és vegyi UV-szűrők között. Sok kritika érte az utóbbi időben a hagyományos vegyi szűrőket, mert sok megkérdőjelezhető összetevőt tartalmaznak, valamint az a mítosz is megdőlni látszik, hogy a család legfiatalabb tagjainak másmilyen naptej kell, mint a felnőtteknek. Azonban egy dolog biztos: bármelyik naptej jobb, mint a leégés.

Tuti tipp: az ÖKO-TEST német fogyasztóvédelmi cég 2022-ben letesztelte a gyerekek számára ajánlott naptejeket. Laboratóriumi körülmények között vizsgálták meg, hogy nem tartalmaznak-e ezek a termékek problémás összetevőket. A linkre kattintva megtaláljátok, hogy melyek a legbiztonságosabb, gyerekek számára ajánlott naptejek!

3. Tapasz, fertőtlenítő

Egy kidörzsölt sarok, felhorzsolt térd és könyök bármikor, bárhol előfordulhat, de egy meredek, köves, sziklát terepen megnő a sérülésveszély, ezért mindig legyen a családi kirándulásra rendszeresített hátizsákunkban, egy csomag tapasz és fertőtlenítő szer.

4. Kullancsok elleni védelem

A kullancsfertőzések Lyme-kórt okozhatnak. Az esetek 85%-át május és szeptember között diagnosztizálják, hiszen ebben az időszakban rajzanak a kullancsok. Nem meglepő módon sokan nem amiatt fertőződnek meg, mert mezőgazdasággal vagy erdészeti munkával foglalkoznak, hanem mert kirándulás, túrázás során csípi meg őket a vérszívó.

Ma már nem feltétlenül kell a sokszor kellemetlen szagú, ragacsos állagú kullancsriasztó spray-re bíznotok magatokat; a TICKLESS® innovatív és modern technológiával készült, ultrahangos riasztói az egész család számára vegyszermentes biztonságot nyújtanak. A TICKLESS® Eco és Active eszközei láthatatlan módon simulnak bele a kirándulás pillanataiba, eközben pedig ultrahang impulzusok kibocsájtásával fejtik ki a kívánt hatást. Ezek az impulzusok az emberek és az állatok számára érzékelhetetlenek, azonban a kullancsokat és bolhákat zavarja, így távol tartva őket.

A TICKLESS® a környezetvédelemre is odafigyel: legújabb fejlesztésük, az Eco Human kullancsriasztó eszköz burkolata biológiailag lebomló, így hat hónap használat után a szelektívbe is dobhatjátok.

5. Rágcsálnivalók

Egy dolog biztos: ha kiléptek a lakásból, a gyerekek első dolga lesz megéhezni. Azonban fontos odafigyelni, hogy ne túl cukros, rossz minőségű nasikat vigyetek magatokkal az útra! Fontos, hogy a vércukor szintjüket rendben tartó és erőt adó finomságok kerüljenek a hátizsákba.

Néhány tipp:

  • Szárított gyümölcsök
  • Gyümölcspürék
  • Különböző magok: mandula, dió, kesudió
  • Granola szelet
  • Kisebb szendvicsek
Cikkajánló