Kirándulni szerető önkénteseket keresnek a Pilisben

Ha szeretsz kirándulni és segíteni másoknak vagy önkénteskedni, ez a felhívás neked szól. Önkéntesek jelentkezését várja a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. látogatószámlálásra és látogatói igények felmérésére.

Szerző:
Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága
Fotó:
Gulyás Attila
Novák Adrián
2019. október 8.

Ha szeretsz kirándulni és segíteni másoknak vagy önkénteskedni, ez a felhívás neked szól. Önkéntesek jelentkezését várja a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága és a Pilisi Parkerdő Zrt. látogatószámlálásra és látogatói igények felmérésére.

2017-ben a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága (DINPI) és a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) nagyszabású kutatásba kezdett annak érdekében, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) látogatóit, turistáit megismerje.

A felmérés folytatásához azonban továbbra is sok önkéntes segítségére van szükség. A terület mérete és a turistautak száma miatt naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) összehangolt munkája hozza meg a kívánt eredményt.

A következő forduló: 2019. október 25–27. között.
Jelentkezési határidő: 2019. október 13. Jelentkezni az alábbi ímélcímen lehet: onkentes@dinpi.hu

Az önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás, kérdőívezés; a vizsgálat időtartama alatt, október 26-27-én, 8-17 óráig. A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, a területtől függően erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében. Az önkénteseknek a szálláshelyeket a PP Zrt. biztosítja a vizsgálat időtartama alatt (25 estétől). Innen szállítják el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként.

Amit kínálnak: a mérés ideje alatt ingyenes szálláshely, étkezés, jó hangulat, minden résztvevő számára 2 személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére vagy ingyenes részvételi lehetőség 2 fő részére egy meghirdetett túrán, ezen felül 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba. A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítanak ki. További részleteket a jelentkezők számára külön küldenek.

Mindazok a jelentkezését várják, akik:
- szeretnek kirándulni,
- fontosnak tartják, hogy a kirándulók igényeihez még jobban igazodó fejlesztések történjenek a fővároshoz közeli hegységekben,
- szeretnék, hogy ezt a csodás tájképet, vadregényes útvonalakat, különleges élővilágot még sokáig élvezhessük, és unokáinknak is megmutathassuk!

Az önkéntesek jelentkezését október 13-ig az onkentes@dinpi.hu ímélcímre várják. Bővebb információt a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldalán találsz.

Kapcsolódó cikk:

Semmi nem tölt fel annyira, mint a természet

Cikkajánló