Kiss Péter Emléktúra - Újra alaposan megizzaszt a Mátra

A neves hegymászó emlékére kialakított új teljesítménytúrát 2014-ben rendezték meg először. Tapasztalt teljesítménytúrázók számára ajánljuk a komoly megmérettetést.

Szerző:
matra-tura.hu
2015. február 3.

A neves hegymászó emlékére kialakított új teljesítménytúrát 2014-ben rendezték meg először. Tapasztalt teljesítménytúrázók számára ajánljuk a komoly megmérettetést.

Ha a Téli Mátrát sikerült kipihenned, elmúlt az izomlázad és visszavágysz a Mátra havas hegyormai közé, akkor itt az újabb lehetőség, hogy egy nagyot teljesítménytúrázhass.
 

A Kiss Péter Emléktúrára idén 2015. február 14-én, szombaton kerül sor.

 

Megközelítés:
A Mátrában, Sástón, az Oxygen Adrenalin Parkban lesz a túra rajt- és célhelye.

A rajt megközelíthető Gyöngyösről a 24-es számú főúton, itt ingyenes parkolási lehetőség van.

Tömegközlekedéssel Gyöngyösről menetrend szerinti autóbusszal Sástó buszmegállóig, innen 500m-re van a rajt gyalogosan, erdei ösvényen, mely ki lesz jelölve a túra napján. (Igény esetén a Gyöngyösről 6.30-kor és 8.00-kor mentesítő járatotok indulnak a menetrendszerinti autóbuszok mellett a buszpályaudvarról.)


Nevezés:
A 3 távon 7-10 óráig lehet nevezni, távonként eltérő időintervallumban. Az 57 km-en 7-8 óra között, a 37 km-en 7-9 óra között a 20 km-en 8-10 óra között.

Nevezési díj 57 km: 1900 Ft, 37 km: 1500 Ft, 20 km: 1000 Ft
Nevezési díjból 200 Ft kedvezmény kapnak az MTSZ, TTT, Hérics TTSE, Kékes TE, MVTE tagok, valamint a Mátra teljesítménytúrázója mozgalomban résztvevők. A kedvezmények nem halmozhatók!

 

Pénteken a túra előtt a tömegszálláson (Kolping ház, Gyöngyös Török Ignác út 1. - megközelítés a vaskapun keresztül) 18-21 óra között is lehet nevezni, illetve rajtfüzetet átvenni. Ez a lehetőség mindenki előtt nyitva áll, tehát az előregisztrált és a csak most nevezők előtt is!

 

 

Kilátás a Sas-kőről


Ha itt letudod a nevezést, szombat reggel már csak a nevezési lapot kell leadnod és rajtolnod, nem kell sorban állnod nevezni és adatokat tölteni! Ez lényegesen lerövidíti a rajtban töltött időt! Kérjük - aki tud - éljen ezzel a lehetőséggel!

 

Útvonal:

57Km-es táv: Sástó Adrenalin Park - Mátrafüred - Khrsz - Kékes - Markazi-kapu - Ilona-völgyi-vízesés - Szent István csevice - Rózsaszállás - Sombokor - Hidasi-eh. - Lajosháza - Mátraháza - Sombokor - Kékes - Kis-kő - Vár-völgy - Markazi-vár - Vár-völgy - Kis-kő - Mátrafüred - Sástó Adrenalin Park

 

37Km-es táv: Sástó Adrenalin Park - Mátrafüred - Khrsz - Kékes - Markazi-kapu - Ilona-völgyi-vízesés - Szent István csevice - Rózsaszállás - Sombokor - Kékes - Kis-kő - Mátrafüred - Sástó Adrenalin Park

 

Az ellenőrzőpontok 7 km/h sebességgel nyitnak!
A szervezők kérnek mindenkit, hogy hozzon magával saját poharat! Csomagmegőrzés a rajtban térítésmentesen igénybevehető! Az 57 és a 37 km-es távra ajánlott felszerelés az elemlámpa, fejlámpa!
TTT-eseménynaptár megvásárolható a túra céljában!

 


Az Ilona-völgyi vízesés

 

Melegétel-rendelés:
A túra céljában lehetőség nyílik meleg étel fogyasztására, ezt a szolgáltatást az alábbi linken lehet megrendelni, 2015. február 8-ig. A helyszínen nincs lehetőség melegétel-rendelésre. Az idei évben a büfé nem üzemel!

 

Szállás:
A túra előtt és után lehetőség nyílik többféle komfortkategóriában is szállásfoglalásra. A túra rajtjában a Panoráma panzióban; Gyöngyösön, a Kolping vendégházban; illetve Gyöngyösön, a Kolping házban saját felszereléssel 800 Ft/fő/éj egységáron.


A saját felszereléses szállást itt lehet lefoglalni.

 

További részletek a szálláslehetőségekről a túra honlapján a szállás/melegétel-rendelés menüpont alatt.

Fontos információ, hogy a túra napján az utolsó menetrendszerinti buszjárat Sástóról Gyöngyösre 21.27-perckor indul!

Kérünk mindenkit, hogy (terepi viszonyok és a saját képességeinek figyelembevételével) gondoskodjon a hazautazásról, hazajutásáról!
 

Facebook játék:
Aki megtippeli, hogy mennyi résztvevője lesz a túrának az Nagyváthy János jóvoltából egy hegymászó könyvet, és a Turista Magazin jóvoltából egy éves előfizetést nyerhet a Turista Magazinra.

Részletek a játékról a Kiss Péter Emléktúra Facebook esemény oldalán:

A túra honlapja a www.matra-tura.hu, ahol letöltheted az útvonalak GPS trackjét, és egyéb információkat is megtalálsz.

Mátra teljesítménytúrázója:
A Kiss Péter Emléktúra része a Mátra teljesítménytúrázója mozgalomnak.

A mozgalmakról részletek a www.ttura.hu oldalon találhatók.

 

Kapcsolódó cikkeink:
Kiss Péter emléke előtt tisztelegtek
Erőss Zsoltra és Kiss Péterre emlékezünk
 

Cikkajánló