Kisvasutas járműbemutató és fotóvonatozás

November 5-én a Lillafüredi Állami Erdei Vasút múltidéző összeállítású szerelvénnyel, a Bakonyvasút Szövetség pedig járműbemutatóval kedvez a vasútfanatikusoknak és fotósoknak.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
ÉSZAKERDŐ Zrt.
2016. november 3.

November 5-én a Lillafüredi Állami Erdei Vasút múltidéző összeállítású szerelvénnyel, a Bakonyvasút Szövetség pedig járműbemutatóval kedvez a vasútfanatikusoknak és fotósoknak.

Fotómegállások és különleges szerelvény Lillafüreden

 

 

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. november 5-én fotózással egybekötött tehervonatozást szervez a Lillafüredi Állami Erdei Vasút lillafüred-garadnai fővonalára. A szerelvény reggel 9.30-kor indul a Miskolc-Dorottya utca végállomásról, majd várhatóan legkésőbb sötétedésig érkezik vissza ugyanoda. Az út során a látványos lillafüredi fővonal legszebb pontjain tartanak fotómegállásokat a különleges összeállítású szerelvénnyel. A tehervonatot C-50-es és Mk48-as vontatással is megörökíthetik majd az érdeklődők. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

További információ az eseményről itt.

 

 

Járműbemutató és turisztikai különvonat a Bakonyvasúton

 

 

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség ugyanazon a napon demonstrációs különvonatot közlekedtet a Bakonyvasúton, Győr-Veszprém-Győr viszonylatban. Az eseménnyel a magyar vasúti mellékvonalak járműparkjának cseréjére szeretnék felhívni a figyelmet, melyre kedvező lehetőség nyílik a GYSEV és az osztrák ÖBB által a közeljövőben eladni tervezett Jenbacher motorvonatokkal. A GYSEV egyik ilyen járműve különvonatként 9.30-kor indul Veszprémbe, és Pannonhalma, Tarjánpuszta, Bakonyszentlászló, Vinye, Porva-Csesznek, Zirc és Eplény új megállóhelyeken áll meg 10-20 percre, így a helybéli érdeklődők is megtekinthetik. A járatra 1000 Ft-os támogatójeggyel lehet felszállni, de annak korlátozott befogadóképessége miatt a menetrend szerinti járatok igénybevételét is javasolják.

További információ az eseményről itt.

 

Cikkajánló