Promóció

​Könyvajánló - Fermentálás

A HVG könyvek kínálatából ezúttal egy kiadványt ajánlunk, amely az egyik legősibb tartósítási eljárást, az erjesztést mutatja be több mint 100 recepttel.

2020. november 26.

A HVG könyvek kínálatából ezúttal egy kiadványt ajánlunk, amely az egyik legősibb tartósítási eljárást, az erjesztést mutatja be több mint 100 recepttel.

Mi a közös a kedvenc kézműves sajtunkban, a ropogós kovászos kenyérben, egy pohár otthon készült gyömbérsörben, a marinált olívabogyóban vagy a savanyú káposztában? Mindegyik fermentálással készül. Ez a legősibb tartósítási eljárás, amely a világ csaknem minden táján a kulináris hagyományok szerves része. Egy olyan módszer, ami könnyen elsajátítható, mert végtelenül egyszerű, olcsó, és nem kellenek hozzá különleges alapanyagok.

A fermentált ételek és italok nemcsak azért nagyon egészségesek, mert hőkezelés és adalékanyagok nélkül készülnek, hanem mert az erjesztés folyamán olyan anyagok keletkeznek, amelyek a bélflóránk számára nélkülözhetetlen pre- és probiotikumokat tartalmaznak, felturbózzák az immunrendszert. Az erjesztéssel készült ételek és italok tucatnyi jótékony hatásuk mellett izgalmas, új ízekkel is gazdagítanak bennünket.

Holly Davis séf több mint 40 éve kutatja, műveli és oktatja a fermentálás tudományát. Örömét leli az ételek elkészítésében, lelkesedése áthatja a könyv minden sorát. Egyszerű receptjeivel, könnyen követhető útmutatásaival részévé válhatunk e módszer újjászületésének. A szerző első, nagy sikerű könyve a fermentálás varázslatos világának leghasznosabb, és több mint 100 receptjével egyben a legpraktikusabb útmutatója.

Holly Davis visszanyúlva az ősi eljárásokhoz egy csodás könyvvel segít minket abban, hogy javítsunk életminőségünkön. Jómagam nap mint nap tapasztalom a fermentáció áldásos hatását, és rengeteg visszajelzést kapok, milyen gyógyító hatással van a kovászos kenyér fogyasztásának. Ez a könyv remek útmutató, engem is ellenállhatatlanul arra ösztönöz, hogy ideje felfedezni a fermentáció egyéb területeit is!

Ormós Gabriella
Jenői Pékség, KovászLabor

A világ egyik legjobb könyve. Ha az ember egyszer belép a fermentálás világába, az örökre magával ragadja.

Mautner Zsófia
gasztroblogger



Cikkajánló