Közösségi túrával hívják fel a figyelmet a cukorbetegségre

A kihíváshoz bárki csatlakozhat, a cél az Országos Kékkör távjának, azaz 2550 kilométernek a megtétele akár gyaloglógépen, akár a valóságban. A résztvevők nyerhetnek is.

2021. november 8.

A kihíváshoz bárki csatlakozhat, a cél az Országos Kékkör távjának, azaz 2550 kilométernek a megtétele akár gyaloglógépen, akár a valóságban. A résztvevők nyerhetnek is.

A diabétesz nemzetközi színe a kék, a kék kör pedig az ENSZ és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség kezdeményezésére a cukorbetegség egyezményes jelképe. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2021. november 8-án második alkalommal indította el a „Kék Kör Túrát”, melynek célja egy hét alatt teljesíteni az Országos Kékkör távját. Az esemény az Erős Antónia által vezetett Diabétesz Séta országos változata, melyhez online közösségi kihívás keretében bárki kapcsolódhat, de van lehetőség a játékban való részvételre Budapesten, a MOM Parkban szerdától vasárnapig délutánonként és a Millenárison egész nap, az Egy Csepp EgészségNapon. Mindkét helyszínen egy-egy gyaloglógépen róhatják a métereket a játékosok.

A Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével egy interaktív térképen bármikor követhető a „Kék Kör Túra” aktuális állása, amit ide kattintva nézhetsz meg. A kihívás vasárnap délután 5 óráig tart, majd ezt követően a játékosok között a szervezők kisorsolják a fődíjat, egy rollert, és további különdíjakat.

Ha szeretnél részt venni a játékban, akkor először is olvasd el a játékszabályzatot, és fuss, túrázz vagy sétálj november 8. és 14. között bármekkora távot, majd a megtett távot küldd be az itt található űrlapon.

A túrával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért és a szövődmények kialakulásának elkerüléséért, késleltetésért, valamint, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.

Cikkajánló