Láss csodát!

2014. március 6-án 17:30-tól a Magyar Természettudományi Múzeum kupolatermében a Varázslatos Magyarország fotópályázat kiállítására és díjátadójára invitálunk Titeket.

Szerző:
forrás: Varázslatos Magyarország
Fotó:
Varázslatos Magyarország: Násfay Béla
Szabó Csaba
Németh Máté
2014. január 20.

2014. március 6-án 17:30-tól a Magyar Természettudományi Múzeum kupolatermében a Varázslatos Magyarország fotópályázat kiállítására és díjátadójára invitálunk Titeket.

A Varázslatos Magyarország egy fiatal természetfotós kezdeményezés a magyar természetfotózás és Nemzeti Parkjaink bemutatására és népszerűsítésére. Egy olyan nonprofit szervezet, amelytől arra törekszik, hogy elénk tárja Magyarország lélegzetelállító látványát, megtörve ezzel a csodával "szürke hétköznapjaink" monoton világát.

 

A pályázat további célja, hogy létrehozzanak, megteremtsenek egy közösséget, amely a fenti célokat megvalósítja és hazánk természeti értékeire, kulturális örökségünkre felhívják az emberek figyelmét varázslatos fényképeikkel.

 

 

A 2013-as pályázati évben a Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. a következő kategóriákban hirdette meg havi természetfotós pályázatát:

Varázslatos Magyarország természeti szépségei
Varázslatos Magyarország madarai
Varázslatos Magyarország egyéb állatai
Varázslatos Magyarország kompakt szemszögből

 

A pályázati oldalon feltöltött képeket szakmai zsűri bírálta el, valamint a honlap látogatói is szavazhattak az általuk jónak ítélt képekre. Keleti Éva fotográfus, Dr. Kalotás Zsolt természetfotós, természetvédelmi szakember, Suhayda László természetfotós, Szilágyi Attila természetvédelmi szakember, valamint Zsila Sándor természetfotós, fotóművész alkották a zsűrit 2013-ban, akik igyekeztek a szakmai szempontoknak leginkább megfelelő felvételeket összeválogatni és díjazni.

 


A DÍJÁTADÓ PROGRAMJA:
- Csézy: Ez az otthonunk című dal
- Dörnyei Tímea: A bennem élő képek, a Varázslatos Magyarország új dala
- Dr. Kalotás Zsolt, Szilágyi Gábor és Gaál Péter beszéde
- A VM kiállítás képeinek bemutatása
- Varázslatos Magyarországunk 2013 című könyv bemutatója
- Díjátadó ünnepség

 

Az éves fotópályázat pályamunkáit megtekinthetitek a varazslatosmagyarorszag.hu oldalon.


Az ünnepségen a Turista Magazin is jelen lesz.
Gyertek, és csodáljátok meg a tavalyi év legjobb fotóit és találkozzatok velünk, a Turista Magazin munkatársaival is!

Cikkajánló