Less be az éjjeli állatok titkos életébe a Budakeszi Vadasparkban

A vadaspark is csatlakozott az Állatkertek Éjszakájához. Idén egy napnyugta után induló túrával, ügyességi pályával és interaktív játszópulttal várják az érdeklődőket augusztus 31-én.

Szerző:
Budakeszi Vadaspark
Fotó:
Budakeszi Vadaspark
2018. augusztus 22.

A vadaspark is csatlakozott az Állatkertek Éjszakájához. Idén egy napnyugta után induló túrával, ügyességi pályával és interaktív játszópulttal várják az érdeklődőket augusztus 31-én.

 

A nyár utolsó péntek estéjén a Budakeszi Vadaspark különleges, szakvezetéssel egybekötött éjszakai kirándulásra invitálja a látogatókat. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek az éjjeli állatok titkos és kalandos életébe. Kialakítottak egy Vakkaraván elnevezésű ügyességi pályát, amit végigjárva bárki megismerkedhet az éjszakai erdő rejtett kincseivel. A Tapi-Zoo interaktív játszópultnál a vállalkozó szelleműek próbára tehetik az érzékszerveik kifinomultságát, így megtapasztalva az állatok éjszakai üzemmódját. A Pangea Egyesület a természetvédelem és az éjszakai állatvilág rejtett és érdekes összefüggéseit világítja meg.

 


A vadaspark kapui 19.00-kor nyitnak, 22.00-ig lehet majd belépőt vásárolni. Legkésőbb 23.00-ra az utolsó látogatóknak is el kell hagyniuk a területet. Az Állatkertek Éjszakájára a normál belépők mellett váltható kombinált jegy, amellyel a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve a Tropicarium is meglátogatható pénteken, illetve szombaton és vasárnap. A kombinált gyermek belépőjegy (2-14 éves korig) 3200 forint, felnőtt jegy (14 éves kortól) 4200 forint. Ha csak a Budakeszi Vadasparkot szeretnéd megnézni, a normál jegyárakon juthatsz be (felnőtt jegy 1600 Ft, gyermek 800 Ft, továbbiak itt.)

 

 

A program főbb időpontjai:

19.00 Kapunyitás
19.00-24.00 Pangea és Tapi-Zoo
19.15 Szakvezetés
19.30 Medve látványetetés
19.45 Állati jó bemutató
20.00 Farkas látványetetés
20.00 Vakkaraván
20.30 Hiúz látványetetés
21.00 Róka látványetetés
21.00 Állati jó bemutató
21.30 Sakál látványetetés
21.30 Vakkaraván
22.00 Szakvezetés (pénztár bezár)

 

 

 

Ezek az állatkertek látogathatók augusztus 31-én este
Az ország 11 településén, összesen 12 állatkertben várják az érdeklődőket az VII. Állatkertek Éjszakáján, augusztus 31-én, azaz a nyár utolsó péntekén. Ezen az estén Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark, Veresegyházán pedig a Medveotthon kínál különleges programokat a nagyközönségnek.
 
 

Kapcsolódó cikkeink:

Autó nélkül a legszuperebb főváros környéki kirándulóhelyekre

Panna jól van, már a farka is szép lompos

A vadállatoknak a természetben a helyük

Újabb vicces videóval rukkolt elő a vadaspark

 

Cikkajánló