Lilla-nap kisvasúttal, disznótorral és pisztrángokkal

Rendhagyó Lilla-napi vonatozást rendez az Északerdő Zrt. 2015. február 21-én, szombaton a Lillafüredi Állami Erdei Vasút fővonalán: Garadnán falusi disznótor, dínom-dánom és eszem-iszom várja a látogatókat, de a kirándulás sem marad ki a programból.

Szerző:
jakadam.hu
Fotó:
Jakóts Ádám
2015. február 18.

Rendhagyó Lilla-napi vonatozást rendez az Északerdő Zrt. 2015. február 21-én, szombaton a Lillafüredi Állami Erdei Vasút fővonalán: Garadnán falusi disznótor, dínom-dánom és eszem-iszom várja a látogatókat, de a kirándulás sem marad ki a programból.

A kisvasutazás részeként a Miskolc-Dorottya utcától induló különvonat utasai Garadnán leszállva egy hagyományos falusi disznótor kezdetére érkeznek majd. A Mókus Odú erdei falatozó mulatsággal, finomságokkal és italokkal készül. A gasztronómiai élmények mellett vezetett erdei séta indul a megújult Pisztráng Tanösvényre, útba ejtve a Lillafüredi Pisztrángtelepet is. A szerelvény a téli időjárásnak megfelelő összeállításban Mk48-as mozdonyból és a LÁEV idén télre megújult zárt Bax sorozatú személykocsijaiból fog állni.

 

Vidám disznótor


A garadnai érkezést követően indul a mulatság! A Mókus Odú meglepetéssel fogadja a különvonat utasait, kezdetét veszi a látványos falusi disznótor és munkába lép a böllér. A „pórul járt” malac feldolgozásához - többek között hurka- és kolbásztöltéshez - a vállalkozó kedvűek közreműködésére is számítanak. A helyben készült hurkából, kolbászból, szalonnából és egyéb finomságokból vásárolni is lehet majd. A rendezvény végéig zene, tánc, mulatság biztosítja a jó hangulatot, a környéken pedig még sétakocsikázási lehetőség is lesz. Ebéd ugyanitt.

 

Lillafüredi pisztrángtelep


A disznóvágás után, a malac feldolgozásának kezdetekor (kb. 11:30 órakor) az érdeklődők számára szakavatott erdész vezetésével séta indul a megújult Pisztráng Tanösvényre. A könnyű erdei séta során a kirándulók útba ejtik a neves Lillafüredi Pisztrángtelepet is, ahol a telep vezetője ismerteti majd a garadna-völgyi haltenyésztés mikéntjét. A Pisztrángtelepen halvásárlásra is lehetőség lesz. A séta kb. 14:00 órakor ér véget Garadnán, ahol a disznótoros ebéd várja majd a résztvevőket.

 

A Mókus Odú erdei falatozó helyben készült disznótoros ebédet kínál vendégeinek! A véres és májas hurkából, kolbászból és pecsenyéből álló, párolt káposztával és kenyérrel körített ebéd ára 1600 Ft,-/adag.

Kérjük, ebédigényét a jelentkezéskor előre jelezze, ára a helyszínen fizetendő.

 

 

Különvonat Fazolakohó megállóhelyen

 

Menetrend
8:45-től gyülekező Miskolc-Dorottya utca állomáson - jegyváltás előzetes regisztráció alapján
9:15 Különvonat indulása Miskolc-Dorottya utca állomásról - a különvonat Garadnáig nem áll meg, esetleges lillafüredi felszállási igényét, kérjük, a jelentkezéskor előre jelezze!
10:08 Érkezés Garadnára - vendégek fogadása meglepetéssel, disznótor kezdete
~11:30-tól - disznótor - húsfeldolgozás kezdete, hurka-, kolbásztöltés a résztvevők bevonásával
- Pisztráng Tanösvény bejárásának kezdete, séta a Pisztrángtelephez
~14:00 Visszaérkezés Garadnára a tanösvény-bejárásról, disznótoros ebéd a Mókus Odúnál
15:15 Visszaindulás Garadnáról Miskolcra
15:35/15:40 Lillafüred
16:13 Visszaérkezés Miskolc-Dorottya utca állomásra
 
 

Arra is lehetőség van, hogy a vendégek korábban visszatérjenek Miskolcra a LÁEV menetrend szerinti járataival. Garadna indulás: 11:30, 12:45, 14:00 - menetidő Miskolcig: 58 perc

 

A menetrend tájékoztató jellegű. Az esetleges változásokról indulás előtt, illetve a helyszínen minden jelentkezőt időben értesítenek.

 

 

Garanda, végállomás

Részvételi díj


Kedvezményes jegy: felnőtteknek 1800 Ft,-/fő, gyermekeknek (14 éves kor alatt) 1200 Ft,-/fő
Előzetes regisztrációhoz kötött!


Kedvezményes jegyek legkésőbb 2015. február 19-én 23:59-ig igényelhetők. Az ezután, vagy a helyszínen jelentkezők csak a szabad helyek függvényében és teljes áron vehetnek részt a programon! A teljesárú jegyek díja: felnőtt: 2100,-, gyermek: 1400 Ft,-/fő. Jegyváltás előzetes regisztráció alapján indulás előtt (8:45 órától) az állomáson.


Lilla nevű utasaink számára e napon a különvonatokon való utazás díjmentes!


4 éven aluli gyermekek számára a különvonatokon való utazás díjmentes.
Kutya felnőttjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (1800 / 2100 Ft,-/kutya áron).
Kerékpár gyermekjegy váltása esetén szállítható, azonos váltási feltételekkel (1200 / 1400 Ft,-/kerékpár áron), ám korlátozott számban.

 

A programon alkalmas kirándulóöltözet és időjárásálló túracipő viselése ajánlott!
Garadnán a Mókus Odú büfé fűtött terének befogadóképessége korlátozott!

 

Jelentkezés/információ: kisvasut@eszakerdo.hu


A jelentkezéskor az alábbi információkat kell megadni:
- A jelentkezők pontos száma, megjelölve, hogy felnőtt-, vagy gyermekjegyre jogosult-e az illető
- Szeretnél-e részt venni a tanösvény-bejáráson
- Kérsz-e disznótoros ebédet - és ha igen, mennyit - a Mókus Odúban

Cikkajánló