Madarak és fák napja Kőszegen, az Alsó-réten

Madarak és fák napja alkalmából az Írottkő Natúrparkért Egyesület és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság immár 8. alkalommal rendezi meg közösen a „Miénk itt a rét!” című természetvédelmi programot a Kőszegi Alsó-réten.

Szerző:
Irány a Madarak és fák napja Kőszegen!
Fotó:
Írottkő Natúrpark
TM.HU
2015. április 20.

Madarak és fák napja alkalmából az Írottkő Natúrparkért Egyesület és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság immár 8. alkalommal rendezi meg közösen a „Miénk itt a rét!” című természetvédelmi programot a Kőszegi Alsó-réten.

A program - amelyen az önkéntesek száma idén megközelíti a 26 főt - helyszíne az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésében lévő Alsó-rét. A védett terület természeti értékei között tartják számon a program ideje alatt éppen virágzó zergeboglárt és a szibériai nőszirmot, a madarak köréből a berki tücsökmadarat és a tövisszúró gébicset, hogy csak néhányat említsünk.

A szervezők egy több mint 2 km-es sétaösvényt kaszáltatnak a rét fűtengerébe, amely mentén 10 db kézzel festett madártábla hirdeti az állomáshelyeket, amelyeken izgalmas játékokkal találkozhatnak az érdeklődők. Lehetőség van egy rövidebb táv bejárására is, amely kb. 1,5 km hosszú. Egy harmadik tanösvény az óvodások részére készül, amely 4 állomáson nyújt élményt a legkisebbeknek.


A rendezvény első napján, pénteken főként az általános iskolák 5 fős, versenyzésre elszánt csapatait várják, valamint ingyenes dottó biztosításával Kőszeg óvodásai is részt vehetnek a programon. Az iskolai verseny legeredményesebb versenyzőit ajándékokkal jutalmazzák.

 

Szombaton a szabadba vágyó családokat, baráti társaságokat várják. A szombati napon 9.30 és 17 óra között a Dotto kisvonat ingyenesen szállítja a helyszínre a városból, majd onnan vissza a városba az érdeklődőket. (Első indulás 9.30-kor a Károly Róbert térről a kábelgyári parkolóhoz, majd tovább minden óra 30 perckor, utolsó indulás 16.30-kor. Visszaindulás a kábelgyári parkolótól a Károly Róbert térre: 10.00 órakor, majd tovább minden egész órában, utolsó visszaindulás 17.00 órakor).


A tanösvényen indított utolsó séta indulási időpontja: 16 óra.


A helyszín a 87-es főútról a város előtti OMV benzinkútnál lekanyarodva közelíthető meg.

Kapcsolódó cikkek:
Új információs táblák az Írottkő Natúrparkban

Cikkajánló