1000 túra közül válogathatunk a Természetjáró.hu-n

Az önállóan teljesíthető gyalogos, kerékpáros és vízitúrákhoz ötleteket adó, népszerű outdoor portál és a hozzá tartozó mobil app kínálata komoly mérföldkőhöz érkezett. A katalógusában télen is remek tippekre bukkanhatunk, ha a szabad ég alatt kapcsolódnánk ki.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila (Kimelt kép)
Forrás:
Természetjáró.hu
2021. december 21.

Az önállóan teljesíthető gyalogos, kerékpáros és vízitúrákhoz ötleteket adó, népszerű outdoor portál és a hozzá tartozó mobil app kínálata komoly mérföldkőhöz érkezett. A katalógusában télen is remek tippekre bukkanhatunk, ha a szabad ég alatt kapcsolódnánk ki.

A Magyar Természetjáró Szövetség kirándulóknak szánt „outdoor útikönyve”, a térképes alapú Természetjáró.hu még 2017-ben indult, hogy segítséget nyújtson nemcsak a gyalogtúrázók, hanem egy szélesebb közönség, az ország természeti és kulturális örökségét aktívan felfedezni vágyók számára. A honlaphoz három éve már egy 325 ezer letöltéssel büszkélkedő, ingyenes app is tartozik Természetjáró néven, amelyben ugyanazt a katalógust találjuk meg mobilra optimalizált formában, és amely a terepen lehetővé teszi az egyszerű navigációt is az okostelefonunk révén.

Aki rendszeresen használja valamelyik felületet, az tudja, hogy a kb. 2000 látnivaló – természeti képződmények, kilátók, kilátópontok, kisvasutak, várak, kastélyok, múzeumok, sziklamászóhelyek stb. – és szálláshely ismertetői mellett rengeteg túraajánlatot is talál rajta, mégpedig a térképes nyomvonalon túl részletes, a tájat útikönyvszerűen bemutató leírással és igényes képgalériával.

A Természetjáró.hu szerkesztősége folyamatosan bővíti a kínálatot, amely most új szintre lépett: már 1000 túra szerepel benne.

Bár a többségük (egész pontosan 674) gyalogtúra, 90 teljesítménytúra, 122 kerékpártúra, 65 terepfutó útvonal és 26 vízitúra között is böngészhetünk – amellett, hogy a beépített túratervezővel a saját túránkat is tetszés szerint megszerkeszthetjük a közismert OpenStreetMap-re épülő, online turistatérképen.

Könnyedén szűrhetünk különféle paraméterek, pl. táv vagy szintemelkedés szerint, kereshetünk csak a körtúrákra, és a rendszer nagy előnye, hogy nem kell GPX-ben vagy más formátumban átmenteni a telefonunkra a kiszemelt útvonalat, hiszen a szintén ingyenes regisztráció után a tartalmaink szinkronizálódnak a felületek között, azaz pl. a honlapon megtervezett túránk automatikusan felbukkan a mobilos appban is.

A portál szerkesztősége, amely egyébként a Természetjáró Túrakönyveket is készíti, mindenkit arra buzdít, hogy télen is töltsön minél több időt a szabad levegőn, és a karácsonyi pihenést tegye egészségesebbé a természetben való, aktív kikapcsolódással.

A Természetjáró.hu összes túráját itt találod, az appról pedig itt tudhatsz meg többet.

Cikkajánló