Teljesen megújul a legnépszerűbb természetjáró app

Hasznos funkciókkal bővül a Természetjáró.hu oldal mobilalkalmazása, amelyet megjelenése óta több mint 250 ezren töltöttek le.

Szerző:
Turista Magazin
2021. március 11.

Hasznos funkciókkal bővül a Természetjáró.hu oldal mobilalkalmazása, amelyet megjelenése óta több mint 250 ezren töltöttek le.

A Magyar Természetjáró Szövetség népszerű, ingyenes alkalmazása nem kifejezetten a megannyi másik térképapp versenytársa, azoknál sokoldalúbb, egy túrázóknak, kirándulóknak szánt digitális útikönyvként használható. Amellett, hogy a beépített turistatérképén magunknak is tervezhetünk túrákat, és navigálhatunk vele a terepen, a világon bárhol, az app profi szerkesztők által folyamatosan bővített kínálatában immár több mint 740 magyarországi túraajánlat szerepel részletes tájismertetővel.

A túrák mellett kétezernél is több természeti és kulturális látnivaló, valamint sok száz, a turistautak mentén található szállás között böngészhetünk benne.

Az Outdooractive nemzetközi platformjára épülő appnak van egy profi honlapja, a Természetjáró.hu, amelyen indulás előtt még kényelmesebb kiválasztani a minket érdeklő túrákat és látnivalókat. Ezek utána könnyedén megnyithatók, sőt offline, térerő nélküli használatra le is menthetők a telefonra.

A Természetjáró app áprilisban várható új verziója az eddiginél sokkal modernebb felhasználói felületet, gördülékenyebb működést és kibővített funkcionalitást ígér – a tesztelés alatt álló prototípusból tudunk is mutatni pár képernyőfotót. Talán a legfontosabb változás, hogy a térkép vektoros rendszerű lesz, ezáltal jobban olvasható, és – míg eddig előre kellett kategóriát választanunk – egyszerre lesz áttekinthető rajta az összes túra, látnivaló és szállás egy adott területen.

Jó hír, hogy végre lehet majd csak körtúrákra, illetve sok más paraméter, például táv, szintemelkedés vagy időtartam szerint is szűrni, éppúgy, ahogy a honlapon. Az offline mód használata egyszerűsödni fog, az útvonalrögzítés pontossága jelentősen javul (de természetesen továbbra is múlik a telefonunk GPS-én), és a terepi navigációt is továbbfejlesztették. A szintgörbe például a webes változathoz hasonlóan interaktívvá válik, így azon is láthatjuk, hol tartunk éppen, még mekkora szintkülönbség vár még ránk.

Ha kiszemelünk egy érdekes látnivalót, a beépített túratervező segítségével egyetlen gombnyomással megkereshetjük az aktuális pozíciónktól odavezető utat. Továbbá az appban is elérhető lesz a honlap egyik népszerű szolgáltatása, a „3D-repülés”, amellyel virtuálisan akár már otthon bejárhatjuk a túrák útvonalát, áttekintve közben a terepet, mintha repülnénk felette. Megújul még a mostantól „Skyline” néven elérhető, kiterjesztett valóság-alapú csúcskereső, valamint a terepi figyelmeztetések (vadászat miatti útlezárások, veszélyessé vált útszakaszok stb.) megjelenítése is fejlettebbé válik. További információ az appról ide kattintva érhető el.

Érdemes regisztrálni a frissítés előtt

A fejlesztők arra kérnek mindenkit, hogy ha még nem hoztak létre maguknak (ingyenes) felhasználói fiókot a Természetjáró.hu-n vagy a Természetjáró appban, mindenképpen regisztráljanak a frissítés előtt, legkésőbb április közepéig, és jelentkezzenek is be a Közösség menüpont alatt. Különben a saját tartalmaikat – rögzített és tervezett túrákat, fotókat, mentett látnivalókat stb. – csak a telefonon tárolja a rendszer, nem szinkronizálja a felhővel, így az átállás során biztosan elvesznek.

Ha valaki kedvet kapott az applikációhoz, ide kattintva tudja letölteni Androidra, és ide kattintva érhető el iPhone-ra.








Cikkajánló