Már a tiéd lehet az új RPDDK-igazolófüzet

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra új, színes-szagos igazolófüzetében 11 szakaszra van felosztva az útvonal, így mostantól könnyebb dolgod lesz a túra megtervezése során.

Szerző:
TM
Fotó:
MTSZ
2019. január 7.

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra új, színes-szagos igazolófüzetében 11 szakaszra van felosztva az útvonal, így mostantól könnyebb dolgod lesz a túra megtervezése során.

 

Az új szakaszolás lényege, hogy az egyes ki- és beszállópontok jobban megközelíthetőek, és ezeken a helyeken élelmiszerboltot, szállást is könnyebben találsz. Az OKT-éhoz hasonlóan megújult igazolófüzet tartalmazza a (szerkesztés lezárásakor) aktuális nyomvonalat és a bélyegzőhelyeket, a távolságokat, a szintemelkedéseket és a menetidőket, a DDK-val kapcsolatos gyakori kérdéseket és válaszokat, illetve egy széthajtható térképet is a teljes útvonallal. Utóbbin a főbb látnivalókat, a jellemző növényzetet és a közlekedési lehetőségeket is feltüntették.

 

 

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra hazánk második hosszútávú turistaútja, és a népszerű turistáról, szakíróról, televíziós személyiségről kapta a nevét. Az Országos Kéktúrához és az Alföldi Kéktúrához kapcsolódva a Magyarországon körbevezető Országos Kékkör része.

 

Teljesítése semmilyen kötöttséggel nem jár, az útvonalat végigjárva a rendszeres sportoláson túl képet kaphatunk hazánk életéről, tájairól, megismerhetjük mindennapjait, lakóit, történelmét, föld- és vízrajzát, állatvilágát és természeti szépségeit. A teljesítők a hivatalos igazolófüzet megfelelő helyére beütött bélyegzéssel és keltezéssel tudják igazolni az adott szakasz bejárását, így az RPDDK teljesítését. A több mint 540 km hosszú, 9790 m szintemelkedést és 10315 m lejtést tartalmazó út során összesen 56 darab egyedi grafikával ellátott pecsétlenyomatot kell összegyűjteni a jelvény megszerzéséhez. Az útvonal lejárása nincs időhöz kötve és tetszőleges irányban haladva, gyalogosan teljesíthető.

 

 

Az új igazolófüzet 1990 Ft-ba kerül, és megvásárolható többek között a Magyar Természetjáró Szövetségnél személyesen (1075 Budapest, Károly krt. 11. 7. em.) vagy online a turistashop.hu oldalon.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Így járd végig a DDK-t - Hasznos tanácsok a teljesítéshez

Cikkajánló