Hírek

Már látogatható a megújult Tettyei-mésztufabarlang

Új kiállítást hoztak létre és elkészült a barlang bejáratának helyreállítása is. Több fejlesztés is lesz a jövőben a Mecsek és a Villányi-hegység területén.

Szerző:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Fotó:
www.barlangpecs.hu
2018. március 26.

Új kiállítást hoztak létre és elkészült a barlang bejáratának helyreállítása is. Több fejlesztés is lesz a jövőben a Mecsek és a Villányi-hegység területén.

A „Mecseki barlangok világításának környezetbarát átalakítása, bauxittárók biztonságos és denevérbarát lezárása” nevű projekt még 2016 telén kezdődött. Az Abaligeti-barlangban és a Tettyei-mésztufabarlangban új villamos hálózatot alakítottak ki, és megerősítették a kőzeteket. Abaligeten barlangi monitoring rendszert építettek ki. A felújítási tevékenységek összesen 775 m szakaszt érintettek. A korszerű információs eszközökkel felszerelt kiállítást március 23-án adták át.

 

 


Ezeken kívül fejlesztések történnek a Szársomlyó-hegyen, a villányi Templomhegyen, valamint további helyszíneken a Mecsek és a Villányi-hegység területén. Korszerűsítik a Villányi Templomhegy Természetvédelmi Területen található Ammonitesz tanösvényt, illetve a cserkúti Czana-dombot és a magyaregregyi Vár-völgyi tanösvényt.


További 11, a Mecsekben, valamint a Villányi-hegység területén található védelem alatt álló barlang lezárására is sor kerül, és az Abaligeti-barlang bejáratát is felújítják.

 

Ha a Tettyei-mésztufabarlangba készülsz

Nyitvatartás:

Március 16-október 31. keddtől vasárnapig: 10.00-18.00

November 1-március 15.: zárva

Vezetések minden egész órában indulnak, a vezetés időtartama 45 perc.

 

Belépőjegyek:

Felnőtt: 1200 Ft

3-14 éves korig: 700 Ft

Diák, nyugdíjas: 900 Ft

 

Még több információ a barlang honlapján.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Felújítás miatt két barlangot bezárnak a Mecsekben

Dinók sétáltak egykor a Mecsekben

A bakonyi dinoszauroszoknak nem kellett tartaniuk a T. rextől

Cikkajánló