Már lehet jelentkezni az idei PET Kupákra

Idén is három folyótisztító PET Kupa várja a jelentkezőket, hogy a többnapos, jó hangulatú akció során a Tisza, a Tisza-tó és a Bodrog is minél több szeméttől szabadulhasson meg.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
PET Kupa
Forrás:
PET Kupa
2022. február 8.

Idén is három folyótisztító PET Kupa várja a jelentkezőket, hogy a többnapos, jó hangulatú akció során a Tisza, a Tisza-tó és a Bodrog is minél több szeméttől szabadulhasson meg.

A többnapos környezetvédelmi pethajós versenyek alkalmával tavaly 20 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a PET Kupa versenyzői a Tisza-tavon, a Felső-Tiszán és a Bodrogon. Idén immáron tizedik éve lesz, hogy a versenyek résztvevői pillepalackokból épített hajókon szállnak vízre és a hulladékot felhasználva küzdenek a hulladék ellen. 2022-ben ismét három különböző időpontban és helyszínen szerveznek folyami versenyeket, amelyekre a csapatok február 28-ig jelentkezhetnek:

  • III. Tisza-tavi PET Kupa 2022.06.16-19.
  • X. Felső-Tiszai PET Kupa 2022.07.30-08.07.
  • III. Bodrogi PET Kupa 2022.09.07-11.

Kik jelentkezhetnek?

A szervezők baráti társaságok, vállalatok, civil szervezetek és Tisza menti települések csapatainak jelentkezését várják, de bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, szeretne tenni valamit folyóink tisztaságáért, és össze tud verbuválni egy csapatot a nagy kalandhoz.

A kisebb létszámmal, rövidebb távokon megrendezett, Tisza-tavi és Bodrogi 4-5 napos versenyek az új jelentkezőknek adhatnak felejthetetlen élményt, belekóstolva a kalandos, nem kevés kihívásban bővelkedő hulladékgyűjtő megmérettetésbe. A hagyományos, 8 napos Felső-Tiszai programnál leginkább a tapasztalt, kitartó és igazán elszánt, visszatérő csapatok jelentkezésére számítanak a szervezők.

A jelentkezéshez bővebb információkat ide kattintva találtok, illetve mobiltelefonos applikáció is a rendelkezésetekre áll: a Tiszta Tisza Applikációban (TTApp) a csapatok kapitányaitól várják a nevezéseket a kiválasztott futamokra. Az applikáció a későbbiekben lehetőséget ad csapattagok meghívására, illetve a TTAppban bárki tájékozódhat a meghirdetett versenyek részleteiről, majd a versenyidőszak alatt azok aktuális állásáról.

Nemcsak hasznos, hanem remek közösségi élmény is

A korábbi rendezvények felejthetetlen hangulatát, a PET Kupákra jellemző egyedülálló közösségi élményt és folyóink páratlan szépségű élővilágát idén is garantálják a szervezők. A rendezvényeket évről-évre izgalmas videókban örökíti meg a főszervező Természetfilm.hu Egyesület.

A 2021-es Felső-Tiszai PET Kupa vidám összefoglalója. Hatalmas PET-bányák felszámolása, dzsungelharc és házassági évforduló is volt:

Ezen a videón pedig a tavalyi Tisza-tavi PET Kupába leshetsz be, amelyből az is kiderül, hogyan szelektálják a hulladékot a legszorgalmasabb csapatok:

A 2021-es Bodrogi PET Kupa emlékezetes pillanatait is érdemes megnézni:

Ha kedvet kaptatok, ne gondolkozzatok sokat, hanem jelentkezzetek, garantáltan felejthetetlen élmény lesz!

Cikkajánló