Megnyílt a Cascade Barlang- és Élményfürdő Demjénben

Szombat délelőtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a demjéni Cascade Barlang- és Élményfürdő.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
MTI fotó- Komka Péter
2015. február 2.

Szombat délelőtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a demjéni Cascade Barlang- és Élményfürdő.

A 760 méter hosszú barlangrendszer 1500 négyzetméter vízfelületével, 24 méter átmérőjű és 25 méter mély, hegybe süllyesztett csúszdatornyával, 550 méter csúszófelületével Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének számít az üzemeltető szerint.

 

A barlangfürdő megépítése példája annak, miképpen lehet természeti kincseinket egy térség felemelkedésének hajtóerejévé tenni - jelentette ki Seszták Miklós fejlesztési miniszter a turisztikai létesítmény átadásán.

 

 

A 760 méter hosszú barlangrendszer 1500 négyzetméter vízfelülettel rendelkezik.

 

A miniszter az MTI-nek kifejtette: a gyógyturizmus fejlesztése a kormány számára kiemelkedő feladat, mert megélhetést jelent a kis- és középvállalkozásoknak, valamint egészségmegőrző, prevenciós hatása van a lakosság szempontjából, amely így kevesebbet költ gyógyszerekre.

 

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, hogy Heves megyében a gyógyturizmus mellett tovább folytatódnak más fejlesztések is: sok sikertelen próbálkozás után biztosan megkezdődik az Egert az M3-as autópályával összekötő út építése, amely, ha elkészül, még több pihenni, gyógyulni vágyó turistát vonz a megyébe.

 

 

A Gyógyvizek Völgyében három év alatt mintegy kétmilliárd forintos fejlesztés valósult meg.

 

A létesítmény átadásán elhangzott az is, hogy Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője egy nyolc éve tartó beruházás újabb állomása, amely 30 embernek ad munkát.

 

Demjénben, amely a Gyógyvizek Völgyében fekszik, három év alatt mintegy kétmilliárd forintos fejlesztés valósult meg: 2012-ben egy négycsillagos gyógy- és wellness hotel épült kilencszázmillió forintból, a most felavatott barlangfürdő uniós támogatással, egymilliárd forintból készült el.


Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek:
Látványosság a föld alatt
 

 

Cikkajánló