Megtaláltuk az idei tél leglátványosabb videóját

A lúdbőröztető drónfelvétel Székelyföldről készült, és biztosak vagyunk benne, hogy a tél- és hóimádók kedvence lesz.

Szerző:
TM
Fotó:
Ljasuk Dimitry
2019. január 14.

A lúdbőröztető drónfelvétel Székelyföldről készült, és biztosak vagyunk benne, hogy a tél- és hóimádók kedvence lesz.

Ljasuk Dimitry új videójától leesett az állunk (pedig már a darvas és a Tisza-tavas felvételeit is nagyon szerettük). „Jó párszor megtapasztaltam a -25 fokot az utóbbi pár évben a Gyergyói-medence térségében, ahogy a székely emberek feledhetetlen vendégszeretetét is” - írja legfrissebb videója kapcsán, amit tavaly, egy egyhetes utazás során készített. Dimitry egyébként 4 év alatt 20 alkalommal járt Székelyföldön, és szerinte Európában ott a legkülönlegesebb a tél: „Olyan, mint a mesékben. Igazi tél. Hideg, félelmetes, gyönyörű és lenyűgöző.”

 

A Békás-szoros (részlet a videóból)

 

Dimitry a Turista Magazinnak azt is elmondta, hogy a videót ő forgatta, vágta, készítette egyedül. „Szerelemből. Azt próbáltam visszaadni benne, hogy milyen nyugalmas és szürreális tud lenni a táj napsütés nélkül. Egészen túlviláginak éreztem, ahogy süvített a szél, arcomban a hópelyhekkel, baglyok és sasok hangjával a háttérben. Szinte fel sem lehet fogni a sziklák méretét és erejét. Aprónak és jelentéktelennek érzi magát mellettük az ember… Órákon át, talán napokon át lehet barangolni, anélkül, hogy bárkivel is találkozz, ezért Székelyföldön a hegyekben igazán szabadnak érezheti az ember magát.”

 

Dimitry egyébként azért készít videókat, mert azt vallja, hogy a világ tele van gyönyörű helyekkel, és szeretne mindenkit arra buzdítani, ne habozzon ezeket felfedezni.

 

És akkor következzen a Székelyföldi tél című videó:

 


Kapcsolódó cikkeink:

Gyönyörű felvételek a Tisza-tóról

Ilyen látvány együtt repülni a hortobágyi darvakkal

Cikkajánló